Webinar. Novetats en els ERTOS. Què canviarà a partir de l'1 d'octubre?

El 30 de setembre és a prop i la incertesa davant el que passarà amb els ERTO a partir d'1 d'octubre, és important.

El que està damunt de la taula avui dia (sense acord i pendent d'aprovació) és que els ERTO es prorroguin fins al pròxim 31 de gener de 2022 però no per a totes les empreses i no de manera automàtica. Les empreses que vulguin sol·licitar-ho hauran de fer-ho abans del pròxim 10 d'octubre, inclosa la sol·licitud de prestació per desocupació als treballadors. A partir de la presentació serà el Govern qui analitzarà cada cas i tindrà 10 dies per a donar resposta a les empreses de si aquest ERTO és acceptat o no.

També es contempla que, per a poder acollir-se a les exoneracions, les empreses hauran d'oferir formació als seus treballadors. A més, el Govern té previst unificar les exoneracions per als ERTO per impediment en el 100%, però les redueix per als ERTO per limitació. En aquest cas, les exoneracions passen del 75% (com estaven al setembre amb l'anterior Reial decret pactat al maig) al 50% per a les companyies amb més de 50 empleats; i del 65% al 40% per a empreses més grans.

En principi dijous 23 de setembre es preveu arribar a un acord i que s'aprovi dimarts que ve 28 de setembre.

En aquest webinar us informarem de la mà del Sr. Antonio Benavides, de les principals novetats aprovades i tots aquells temes que com a empresa heu de tenir en compte.

 

Ponent

  • Antonio Benavides. Advocat i ex inspector de Treball i Seguretat Social

 

Data de la sessió online:

  • Dilluns 4 d'octubre, a les 16h - Places limitades -
Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top