WEBINAR. La reforma de les pensions: Quines són les seves claus?

Presentació:  

La modernització del sistema de pensions ha culminat amb la convalidació al Congrés dels Diputats de la norma aprovada pel Consell de Ministres del passat 16 de març per ampliar els drets dels pensionistes, reduir la bretxa de gènere i establir un nou marc de sostenibilitat.

 

El reforç dels ingressos, l’equitat i la solidaritat del sistema de pensions es basa en quatre pilars:

  • Augment progressiu de les bases màximes de cotització.
  • Establiment d’una quota de solidaritat per tal que la massa salarial quedi per sobre de la base màxima i, per tant, exempta de cotització, contribueixi a la sostenibilitat del sistema.
  • Substitució del factor de sostenibilitat pel Mecanisme d’Equitat Intergeneracional, que beneficia específicament als joves i augmenta els recursos de la “guardiola de les pensions”.
  • Un nou model de càlcul de la base reguladora que permet escollir, sense perjudicar a ningú, entre la fórmula actual (es tenen en compte els últims 25 anys) i una altra més beneficiosa pels treballadors amb llacunes de cotització (es podran excloure del càlcul els 24 pitjors mesos dels últims 29 anys), que s’aplicarà de manera progressiva.

 

En aquest webinar explicarem les principals claus d’aquesta reforma de les pensions.

 

Ponent:

Antonio Benavides. Advocat i ex inspector de Treball i Seguretat Social

Data de la sessió online: 

Dimecres 21 de juny de 2023, a les 10:00h

*Si no ets client de TAX, pots accedir a tots els webinars del 2023 per només 9,95€ a l'any. Si et fas client t'ho abonem!

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top