Webinar. La fiscalitat a Andorra i què cal tenir en compte si hi vols tenir una empresa

Presentació
Per què una empresa s’ha de plantejar establir-se a Andorra? 
Per a quines empreses és interessant crear una societat a Andorra? 
Quina és la fiscalitat d’Andorra? 
Quins són els avantatges fiscals que pot trobar una empresa a Andorra? 
Quins són els avantatges fiscals per a persones físiques? 
Quin tipus de societats tributen a un 2% sobre els seus beneficis? 
Què es necessita per tal de crear una societat a Andorra? 

  
La fiscalitat a Andorra és un dels majors avantatges dels quals gaudeixen els residents del Principat, ja que té un sistema que afavoreix els membres tributaris. Tot i incloure a la seva estructura els estatuts dels sistemes convencionals, aconsegueix incorporar punts a favor. Això suposa un gran avantatge respecte d’altres països. 

L’IVA a Andorra és dels que tenen menor percentatge entre els països d’Europa. Essent tan sols 4,5%. Un dels grans atractius que té el Principat. Per descomptat, l’IVA a Andorra pot tenir reduccions. Això depèn de les activitats amb les quals es relacioni. En el cas sanitari arriba a ser de 0%. Mentre que a la branca educativa de fins 1%.
A més de l’IVA a Andorra s’aplica l’IS (impost de societats). Aquest s’encarrega de les tributacions d’empreses i arriba a un màxim de 10%. 

També entre els més coneguts hi trobem l’IRPF. Que, com l’IVA a Andorra, està considerat dels menors al món. A més, fins als 24.000€ està exempt. Després d’això s’aplica un descompte del 50% sense passar del 40.000€.

Però, en realitat, què cal tenir en compte per a tributar a Andorra o tenir-hi una empresa? T’ho explicarem en aquest webinar que tindrà lloc el proper 30 de setembre a les 10:00h. 

 

Ponent

Yolanda Cuerva. Col·laboradora de TAX a Andorra

 

Data de la sessió online

Divendres 30 de setembre, a les 10h
Webinar gratuït / Places limitades

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top