Tens una empresa del sector restauració i tens més de 10 treballador@s? Pla de prevenció de malbaratament alimentari (Catalunya)

Si tens més de 10 treballador@s i tens empreses del sector de la restauració, has de implantar un pla de prevenció del malbaratament alimentari.

 

Aquesta normativa queda establerta a la Llei 3/2020, de l’11 de març, per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

 

A qui afecta?

A totes les empreses de la cadena alimentària de més de 10 treballador@s a excepció de les microempreses

 

Com ho has de fer?

Has de dissenyar i implantar un pla de prevenció de malbaratament alimentari i per a fer-ho recentment s’ha presentat la Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració comercial i cuines centrals, promoguda pel DACC.

 

Aquest document posa les bases per a dissenyar i implantar aquest pla de prevenció del malbaratament alimentari i ofereix al sector una eina de referència per a donar compliment a una de les obligacions. La guia s’estructura en 10 passos, entre els quals cal destacar la necessitat de quantificar el malbaratament que es produeix als establiments per a conèixer on es poden realitzar millores, tenir un personal ben format en la temàtica, una correcta planificació dels processos i una bona comunicació dels resultats.

 

Aquí et pots descarregar la guia per a la prevenció del malbaratament.

 

I t’adjuntem també un vídeo explicatiu

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top