Tens una empresa del sector de la restauració? Aquests ajuts et poden interessar (Catalunya)

El sector de la gastronomia ha passat de desconèixer per complet els ajuts i subvencions que existien per ells a començar a tenir-les en compte com a opció d’ingressos alternatius per accions/inversions a realitzar.

 

No obstant, moltes de les subvencions actuals segueixen essent unes totals desconegudes per a les empreses del sector, pel què passem a realitzar una breu explicació d’algunes d’elles perquè en tinguis una visió més àmplia:

 

El 18 de setembre es van obrir les bases reguladores per a ajuts de minimis pel foment de la gastronomia catalana.

 

Dins de les 6 línies que es s’activaran, les empreses del sector de la restauració es podran acollir a les 2 primeres:

  • Línia d’ajuts 1 per a projectes cooperatius per a fomentar la gastronomia tradicional catalana a través de la cooperació de diferents agents: l’objecte de l’ajut és subvencionar projectes de cooperació entre dos o més restauradors, dirigits a la valorització de la gastronomia tradicional catalana, que incideixin en l’ús de producte de proximitat i de temporada. Subvenció de 40.000€ a 60.000€.
  • Línia d’ajuts 2 per a projectes d’innovació en gastronomia: l’objecte de l’ajut és subvencionar projectes de foment de l’ús de productes de proximitat. Subvenció de 40.000€.

 

Són subvencionables la compra o el lloguer del material necessari per a portar a terme el projecte, l’assessorament expert tècnic (jurídic, legal, sanitari, tècnic i econòmic), les despeses de promoció, disseny i marketing dels resultats, les despeses de personal que participa en el projecte i les despeses indirectes de personal.

 

La convocatòria per a sol·licitar-ho encara no està oberta.

 

Subvencions per a la digitalització de les empreses

Actualment el kit digital (amb els seus diferents imports segons el número de treballadors de l’empresa) és l’única convocatòria oberta per a digitalitzar el negoci. Els ajuts van des dels 2.000€ fins als 12.000€ i les convocatòries estan obertes fins el 31/12/2024.

 

Subvenció eficiència energètica de locals

L’Ajuntament de Barcelona té oberta la convocatòria per a la promoció de l’estalvi i l’eficiència energètica dels locals a peu de carrer situats a Barcelona ciutat i que volen millorar les condicions en l’estalvi energètic del local. Se subvenciona d’1 a 3 locals per empresa i amb un màxim de 9.000€ (3.000€ per local).

 

Subvencions per obertura i reformes de locals

La Generalitat de Catalunya treu cada any 2 línies de subvencions per a l’obertura de locals (5.000€)i reforma de locals (5.000€). Aquest any s’hi ha afegit una tercera línia per l’eficiència energètica dels locals a peu de carrer. La d’aquest any es va tancar el 04/09/2023.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top