Tens fins al 14 de maig de 2021 per a declarar els mecanismes transfronterers de planificació fiscal

La nova Ordre HAC/342/2021, de 12 d'abril, aprova els nous models 234, 235 i 236 de declaració d'informació de determinats mecanismes transfronterers de planificació fiscal i estableix el 14 de maig de 2021 com a data límit per a declarar els mecanismes transfronterers la primera fase dels quals l'execució s'hagi realitzat entre el 25 de juny de 2018 i el 30 de juny de 2020.

 

Model 234. Declaració d'informació de determinats mecanismes transfronterers de planificació fiscal

Estaran obligats a presentar el model 234 les persones o entitats que tinguin la consideració d'intermediaris a l'efecte d'aquesta obligació:

  • Tota persona o entitat que dissenyi, comercialitzi, organitzi, posi a disposició per a la seva execució un mecanisme transfronterer subjecte a comunicació d'informació, o que gestioni la seva execució.
  • Tota persona o entitat que coneix que s'ha compromès a prestar directament o per mitjà d'altres persones ajuda, assistència o assessorament respecte al disseny, comercialització, organització, posada a disposició per a la seva execució o gestió de l'execució d'un mecanisme transfronterer subjecte a comunicació d'informació.

La presentació del model 234 es realitzarà telemàticament a través d'Internet. D'acord amb la disposició transitòria primera de l'Ordre HAC/342/2021, els mecanismes transfronterers la primera fase dels quals l'execució s'hagi realitzat entre el 25 de juny de 2018 i el 30 de juny de 2020 hauran de ser objecte de declaració fins al 14 de maig de 2021.

 

Model 235. Declaració d'informació d'actualització de determinats mecanismes transfronterers comercialitzables

Estaran obligats a presentar el model 235 les persones o entitats que tinguin la consideració d'intermediaris a l'efecte de l'obligació d'informació de determinats mecanismes de planificació fiscal.
La presentació del model 235 es realitzarà per via telemàtica a través d'internet al mes natural següent a la finalització del trimestre natural.

 

Model 236. Declaració d'informació de la utilització de determinats mecanismes transfronterers de planificació fiscal
Estaran obligats a presentar el model 236 les persones o entitats que hagin utilitzat a Espanya els mecanismes transfronterers que hagin hagut de ser prèviament declarats (article 49.1 RD 1065/2007).
La presentació del model 236 es realitzarà per via telemàtica a través d'internet durant l'últim trimestre de l'any natural següent a aquell en el qual s'hagi produït la utilització a Espanya dels mecanismes transfronterers.

 

Sancions
La falta de presentació en termini d'aquestes declaracions informatives es considera una infracció greu sancionada amb multa fixa de 2.000 euros per cada dada o conjunt de dades referides a un mateix mecanisme que hagués d’haver inclòs a la declaració, amb un mínim de 4.000 euros.

També es considera infracció greu la seva presentació de manera incompleta, inexacta o amb dades falses, amb la mateixa sanció abans exposada.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top