Subvencions per compensar les pèrdues per cancel·lació d’espectacles d’arts escèniques i concerts per motius mèdics relacionats amb la COVID-19 (Catalunya)

Quin és l’objecte de la subvenció?
Compensar la reducció d’ingressos corresponents als espectacles d’arts escèniques (teatre, dansa i circ) i als concerts que s’han hagut de cancel·lar perquè algun dels artistes o treballadors tècnics han contret la COVID-19 o s’han vist obligats al confinament domiciliari per ser contactes directes. 

 

Quin és el termini per a demanar la subvenció?
La convocatòria d’aquest ajut està pendent de publicació.

 

Qui són els beneficiaris?
Les persones físiques empresàries, les societats civils i mercantils i les entitats privades sense ànim de lucre que havien estat contractades o tenien un compromís per realitzar espectacles o concerts o bé per realitzar treballs tècnics per a aquests espectacles o concerts, de forma remunerada.

 

Quins requisits cal complir?

  • Haver estat contractades o tenir compromisos directament amb les entitats organitzadores o programadores per fer espectacles i concerts de caràcter professional, o treballs tècnics d'aquests espectacles o concerts, en qualsevol espai escènic o musical públic o privat de Catalunya, que siguin de pagament; o propostes artístiques que s'hagin concebut per fer-se al carrer i que es preveien dur a terme a Catalunya, així com acreditar-ho degudament.
  • Haver-se vist obligades a cancel·lar un o més espectacles o concerts perquè algun dels artistes o treballadors tècnics que hi intervenen ha contret la COVID-19, o per confinament domiciliari d'algun d'ells per ser contacte directe d'una persona positiva.
  • Els espectacles o concerts cancel·lats s'han d'haver previst fer durant el període que determini la convocatòria de subvencions corresponent.
  • Cada sol·licitant pot presentar tantes sol·licituds com vulgui, tot i que es recomana que s'agrupin en una única sol·licitud les funcions, representacions o concerts d'un mateix mes natural.

 

Quina és la quantia de la subvenció?
La subvenció és del 40% de l’import del caixet de cada espectacle o concert.

En els casos de caixets o ingressos per taquilla la subvenció mínima és de 500 euros per funció, representació o concert. La subvenció màxima és de 8.000 euros per cada representació, funció o concert.

Pels treballs tècnics que no estan remunerats en el caixet de l’espectacle o concert o amb un percentatge de taquilla o concert, la quantia de la subvenció és del 40% dels honoraris pactats per a cada espectacle o concert.

 

Pèrdua d’ingressos subvencionable
La pèrdua d'ingressos subvencionable correspon a l'import que es preveia ingressar per l'espectacle o concert cancel·lat, que consisteix en els caixets, percentatges de taquilla o honoraris que hagin estat acceptats per l'entitat organitzadora o programadora. Tot i que s'ajorni o es reprogrami l'espectacle o concert cancel·lat, es considera que hi hagut una pèrdua d'ingressos subvencionable.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top