Subvencions crea feina plus, Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, posa en marxa les subvencions crea feina plus, Barcelona.

 

Quin és l’objectiu de les subvencions?
L’objectiu és alleugerir les despeses de les empreses a l’hora de realitzar noves contractacions de personal i fomentar l’ocupació a la ciutat de Barcelona.

 

Quina és la quantia de les subvencions?
Empreses i treballadors autònoms poden rebre ajuts de 5.000€ per cada nou contracte formalitzat i un plus de 1.000€ si es contracta a col·lectius amb una major taxa d’atur a la ciutat, és a dir, dones de totes les edats i homes menors de 30 anys i majors de 45 anys.

Per tant, les subvencions són de:

  • 5.000€ per cada nova contractació d’homes d’entre 30 i 44 anys en la data de contractació.
  • 6.000€ per cada nou contracte a dones o a homes menors de 30 anys i majors de 45 anys.

És necessari que la persona contractada estigui a l’atur i empadronada a Barcelona i que els contractes siguin d’un mínim de sis mesos (o indefinits) i a jornada completa.

 

Qui són les empreses beneficiàries?
Són beneficiàries aquelles empreses que:

  • Tinguin com a mínim un centre de treball a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on presta els serveis la persona contractada.
  • Desenvolupin la seva activitat des de fa més de sis mesos.
  • Estiguin al corrent del pagament de les seves obligacions amb l’Ajuntament de Barcelona (Institut Municipal d’Hisenda), l’Agència Tributària i la Seguretat Social.
  • No estigui afectada actualment per processos de regulació d’ocupació.
  • Subscrigui i formalitzi el contracte laboral d’un mínim de 6 mesos (o indefinit) a jornada completa, a partir de l’1 de gener del 2021 i que segueixi en vigor en el moment de la sol·licitud.

Hi ha un màxim de 10 contractacions a subvencionar en una mateixa organització i el nombre de persones treballadores amb subvenció no podrà superar la plantilla que tenia l’empresa prèviament.

Pots veure tots els requisits a les bases legals.

 

Com pots sol·licitar la subvenció?

Cal omplir les dades i annexar la documentació necessària (en format pdf) segons formulari de l’aplicatiu del programa. Es generarà una instància de sol·licitud que caldrà annexar i registrar online al portal de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Quin és el termini de presentació de les sol·licituds?
El termini per presentar les sol·licituds comença l'11 de maig i finalitza el 15 de novembre de 2021.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top