Subsidi per a majors de 52 anys: què és i com sol·licitar-ho?

Què és aquest subsidi per a majors de 52 anys?

Està destinat a aquelles persones que tenen 52 anys o més i que han complert amb tots els requisits per a cobrar la jubilació ordinària, a excepció de l'edat. Així, aquestes persones podran sol·licitar un subsidi de 451€ al mes mentre busquen feina. Aquest subsidi els cobrirà fins que compleixin l'edat de jubilació.

Cal assenyalar que aquesta prestació cotitza per a la jubilació i s'ha eliminat la parcialitat del subsidi, tant per a noves sol·licituds com per a les persones que l'estan rebent parcialitzat actualment, que el cobraran al 100% (451€/mes). Aquests casos els actualitzarà el SEPE d'ofici.

També s'amplia l'edat fins a la qual cobreix el subsidi, que serà l'edat legal de jubilació.

 

Quan es cobra el subsidi?
La prestació es cobrarà cada 30 dies, entre els primers 15 dies del mes.

 

Quantia:
Com succeeix amb la resta dels subsidis, l'import de l'ajuda al 2021 és de 451€ al mes i es cobra fins a l'edat de jubilació (si el beneficiari no ha trobat feina abans).

 

Requisits:

  • Per poder sol·licitar la prestació, el demandant ha d'estar a l’atur.
  • No tenir la condició de persona treballadora fixa discontínua.
  • Tenir 52 anys o més en el moment de la sol·licitud.
  • Estar inscrit com a demandant d'ocupació durant un mes des que s'esgoti la prestació per desocupació que s'estava percebent.
  • Haver esgotat la prestació contributiva o el subsidi per desocupació.
  • Tenir 15 anys cotitzats (dos d'ells dins dels últims 15 anys) i haver cotitzat per desocupació un mínim de 6 anys al llarg de la seva vida laboral.
  • No tenir rendes pròpies de qualsevol naturalesa que en còmput mensual siguin superiors al 75% del salari mínim interprofessional.

 

On realitzar la sol·licitud?
Les persones interessades hauran d'emplenar el model oficial de sol·licitud a través del portal del SEPE o a l'oficina l’ocupació de manera presencial.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top