S'obre la convocatòria perquè els comerços optin al programa estatal i ajudes a la digitalització

Objectiu:

El Programa està dotat amb un pressupost de 6 milions d’euros i té com a objectiu ajudar als establiments més petits a realitzar la transformació digital, per a que pugin subsistir en el temps.

Paral·lelament, s’impulsarà la connectivitat a les infraestructures digitals a través de la tecnologia 5G, posant el focus d’atenció als petits i mitjans negocis.

 

Les quatre actuacions del Programa de Suport a la Competitivitat del Comerç Minorista:

Per aconseguir aquests objectius, la iniciativa s’articularà a través de les següents actuacions:

1 – Innovació comercial

A través d’aquest mecanisme, un petit negoci podrà optar a un “diagnòstic individualitzat” de la seva activitat. D’aquesta manera, podrà conèixer els canvis de “caràcter estratègic, innovador i digital” que necessita implementar a per optimitzar el seu negoci.

2- Capacitació d’innovació

Es portaran a terme diferents “accions col·lectives de sensibilització i captació, amb l’objectiu d’incentivar i millorar les habilitats de les pimes comercials en diferents àrees o matèries estratègiques”. Aquest tipus d’activitats es concentrarà en una sèrie de matèries, que són:

- El client digital: hàbits de consum i noves oportunitats.

- Comerç electrònic: Botiga pròpia, incorporació a plataformes de comerç electrònic.

- Màrqueting digital: Presència web, xarxes socials, reputació digital, email màrqueting, etc.

- Línies d'ajuda per a la internacionalització del comerç.

- Tècniques de venda, com tractar al client, habilitats de negociació, experiències de compra.

- Jornades demostratives d'experiències innovadores, de transformació digital d'èxit, d'ampliació de mercats i promoció dels valors del sector comercial.

- Noves necessitats ocupacionals del sector i actualització d'ocupacions actuals.

 

3- Dinamització de les ventes a les activitats comercials

També es desenvoluparà una sèrie d’activitats promocionals als centres comercials oberts i als mercats municipals amb especial incidència a visitants i turistes.

 

4- Ajudes per millorar la competitivitat de les àrees comercials urbanes i dels equipaments comercials

Els autònoms i negocis que accedeixin a aquest programa també podran optar a una "convocatòria pública d'ajudes per a la realització de projectes d'inversió i incorporació de solucions tecnològiques que comportin la transformació en els equipaments del comerç minorista". És a dir, es facilitarà suport econòmic perquè les activitats puguin realitzar la modernització de les seves àrees comercials sobre la base de la digitalització. De moment, no es detalla quins fons disposaran els negocis per a executar aquestes actuacions.

 

Per a més informació:

https://comercio.gob.es/es-es/NotasPrensa/2021/Paginas/Programa-de-Apoyo-a-la-Competitividad-del-Comercio-Minorista-.aspx

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top