Si ets pensionista pots reclamar a la Seguretat Social el complement de maternitat/paternitat, que no prescriu

L’alt tribunal acaba d’establir que no prescriu el dret a la reclamació del complement de la pensió per tenir dos o més fills. I, per tant, treu la raó a l’Institut Nacional de la Seguretat Social i a la Tresoreria.

La Sala del Social del Tribunal Suprem ha unificat doctrina i ha estimat que el dret dels pares a reclamar el complement de maternitat per aportació demogràfica a les seves pensions no prescriu.

Quines persones poden reclamar aquest complement per maternitat?

Qualsevol persona que es jubili i tingui dos o més fills pot optar directament a un plus sobre la seva pensió. Les reclamacions que s’estan fent ara mateix no són per accedir al propi complement, que ja està disponible per a qualsevol pare o mare que compleixi els requisits, sinó per cobrar de manera retroactiva aquesta paga a la qual tenien dret milers de jubilats entre el 2016 i el 2021.

Els autònoms homes jubilats abans del 2021, o aquells que percebin una prestació per incapacitat permanent o viduïtat, i siguin pares de dos o més fills, poden reclamar a la Seguretat Social l’abonament de l’antic complement de maternitat, vigent entre el 2016 i el 2021.

 

Si pots reclamar, com ho has de fer?

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem a fer la sol·licitud.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top