Protocol contra l’assetjament sexual

Si la teva empresa té treballadors, independentment del número, has de tenir un protocol contra l’assetjament sexual que estableixi mesures per a prevenir l’assetjament i el procediment a seguir per treballadors i empresa en cas d’assetjament laboral. L’has de comunicar als treballadors.

És obligatori que les empreses disposin d’un protocol d’actuació contra l’assetjament laboral? 
Sí, tenir un protocol d’assetjament laboral és una obligació per totes les empreses, independentment de la mida de la seva plantilla. És a dir, tota empresa amb treballador@s, està obligada a tenir un protocol contra l’assetjament laboral que articuli no només mesures per a prevenir-lo, sinó també el procediment en cas d’assetjament laboral a seguir per treballadors i empresa. 

És important saber que, tot i que l’empresa no tingui l’obligació de tenir un Pla d’Igualtat, sí que està obligada a tenir, d’acord amb la normativa, un protocol d’assetjament laboral

Les sancions econòmiques que es poden imposar a la teva empresa per no tenir un protocol en contra de la violència laboral i l’assetjament sexual o per raó de sexe varien en funció de la gravetat de la infracció.

Aquí t'expliquem els detalls del protocol contra l'assetjament sexual

Necessites assessorament per a realitzar el protocol contra l'assetjament sexual?

A TAX t'ajudem

 

 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top