Saps que la teva empresa té una quantitat per invertir en formació?

En aquesta ocasió, des de TAX Economistes i Advocats et volem informar que la teva empresa disposa d’un crèdit anual per finançar la formació dels teus treballadors sense cap cost per a l’empresa. El crèdit que correspon a la teva empresa, te’l vam comentar a principis d’aquest any.

 

Què és la formació bonificada a través de la Fundació Tripartita?
El crèdit per formació que assigna el Ministeri de Treball i Immigració, permet a l’empresa formar als seus treballadors bonificant els costos de formació a càrrec de les quotes de cotització a la Seguretat Social a través de la Fundació Tripartita, que és l’òrgan encarregat de la gestió de la bonificació.

 

Com es calcula l’import per bonificar-se en formació?
L’import total s’estableix anualment i depèn de dos factors: de la quantitat ingressada per cada empresa l’any anterior en concepte de quota de formació professional i de la mitjana de treballadors de plantilla de l’empresa. Tota empresa, encara que l’import resultant sigui menor, sempre té assignat un mínim de 420€, que també és el crèdit que tenen les empreses de nova creació. A més a més, les empreses que concedeixin permisos individuals de formació disposaran d’un crèdit addicional segons allò disposat a l’article 13.3 del Reial Decret 395/2007 i a l’article 23 de l’Ordre reguladora d’aquesta iniciativa.

Són moltes les empreses que no estan aprofitant aquestes bonificacions en les seves cotitzacions, bé per no haver iniciat els tràmits corresponents previs a la realització de la formació, bé per no realitzar accions formatives o per manca d’informació sobre aquest tema.

La formació és un actiu capital per l’empresa. No perdis el crèdit (amb cost 0) destinat a la formació dels teus treballadors.

 

NOVETAT: Les empreses de menys de 50 treballadors podran comunicar a l’Administració Pública competent, durant el primer semestre de l’exercici en curs, la voluntat d’acumular el seu crèdit de formació amb el del següent o els dos següents exercicis, de manera que el crèdit de formació no disposat en un exercici es podrà aplicar en el següent o fins als dos següents, segons la voluntat manifestada per l’empresa. Les quanties no disposades en l’últim dels exercicis esmentats es consideraran desestimades per les empreses i no es podran recuperar per exercicis futurs.

 

Si vols que et recordem quin és l’import que tens pendent actualment per bonificar-te, contacta amb el teu assessor/a laboral si us plau

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top