Quarta línia d’ajuts per a establiments d’oci nocturn tancats per les restriccions sanitàries de la Covid-19

El dilluns 19 de juliol es va publicar al DOGC la quarta línia d’ajuts per a establiments d’oci nocturn a Catalunya. Amb aquesta quarta línia es vol donar continuïtat a l’ajut públic per al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de facturació derivada dels tancaments.


Beneficiaris: 
Els professionals autònoms i pimes titulars d'un establiment d'oci nocturn, donades d'alta en el cens de l'impost d'activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament dels seus espais tancats en base a la Resolució SLT/2147/2021, de 8 de juliol, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures per a la contenció de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, i que obliga al sector de l'oci nocturn, a suspendre la seva activitat en espais tancats.

S'entenen com a establiments dedicats a l'oci nocturn, els locals i els establiments amb llicència o que hagin presentat la comunicació prèvia com a discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut.

 

Quantitat de l'ajut:
Bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, sales de festes amb espectacles i concerts d’infància i joventut, discoteques de joventut i karaokes, aportació única amb una quantia màxima de:

  • 8.000€ per a establiments de menys de 10 treballadors.
  • 30.000€ per a establiments de 10 o més treballadors i aforament de menys de 1.300 persones.
  • 50.000€ per a establiments de 10 o més treballadors i aforament de 1.300 persones o més.

A l'efecte d'aquesta Resolució, es tindrà en compte el nombre de persones treballadores que han tingut de mitjana l'any 2019. En el cas d'empreses que han iniciat la seva activitat el 2020 o 2021, es tindrà en compte el nombre de persones treballadores que han tingut de mitjana des de la data d'inici de la seva activitat fins a l’entrada en vigor de la Resolució SLT/2147/2021, de 8 de juliol.

 

Termini per fer la sol·licitud: 
La convocatòria no està oberta encara, tot i que es preveu que ho faci properament. 

És necessari presentar la sol·licitud per aquesta quarta convocatòria encara que s’hagi sol·licitat la primera, segona o tercera convocatòria de subvencions per a l'oci nocturn i parcs infantils privats. La sol·licitud s’ha de fer telemàticament al web de Canal Empresa. 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top