Programes ICEX d'ajudes a la internacionalització

Programa ICEX Next

Objectiu:

Ajudar a desenvolupar l'estratègia d'internacionalització de les empreses, analitzar els millors destins per al seu producte o servei i recolzar un pla de negoci enfocat als mercats seleccionats.

Beneficiaris:

Qualsevol Pime espanyola, que tingui un producte o servei propi i/o marca pròpia. A més d'una facturació superior als 100.000 euros, exceptuant les Startup de base tecnològica. Sent també aquest Programa una oportunitat per a les empreses afectades pel BREXIT i les Pimes que van ser participants del programa PIPE fins a 2001.


Despeses subvencionables:
Es classifiquen en dos blocs, que cal complir íntegrament:
- Bloc 1: Assessorament personalitzat ICEX Next de 50 hores.
- Bloc 2: Despeses de prospecció i promoció internacional, despeses de desenvolupament de la xarxa comercial exterior, despeses de contractació de personal del departament internacional.

Es realitzarà un assessorament especialitzat per part de consultors i assessors nacionals i internacionals homologats per ICEX, durant un procés de 24 mesos, i amb el suport d'una subvenció econòmica dotada d'una quantia de fins a 20.000 euros.

 

Programa ICEX LOCALITZA

Programa de subvencions per a ajudar al fet que les pimes espanyoles es consolidin fora de la Unió Europea, dotat amb 2 milions d'euros. En concret, aquest programa de subvencions es centrarà en ajudar les empreses espanyoles a expandir-se al Regne Unit, els països del Mediterrani Sud i Oriental i Àsia.

Beneficiaris:

Les empreses que han iniciat el tràmit per a implantar el seu negoci en un altre país. A més, hauran de lliurar la documentació que se'ls sol·liciti en el moment de cursar la sol·licitud.
Les companyies poden pertànyer a qualsevol sector d'activitat i es poden implantar com a filial, sucursal o oficina de representació.

Requisits:

Entre els requisits sol·licitats, l'empresa ha de comptar amb marca pròpia i que presenti un acord viable i de qualitat en el mercat seleccionat. Igualment, no hauran de tenir deutes amb ICEX i hauran de justificar tant la viabilitat com la qualitat dels seus projectes.
Les empreses podran presentar fins a tres projectes. Els seleccionats accediran a una subvenció del 50% de les despeses amb un màxim de 30.000 euros.

Import subvencionat:
ICEX Espanya només subvencionarà despeses que estiguin justificades i que formin part de la convocatòria. Les ajudes es concediran per a les despeses prèvies a l'inici de l'activitat, és a dir, els que es deriven de la lògica implantació inicial d'una empresa, així com estudis de mercat, de viabilitat, despeses per a l'assessorament i el desemborsament propi de la constitució.

El mateix succeirà amb els recursos econòmics que s'inverteixen per a posicionar i promocionar l'empresa. Així com la creació de la marca i projecció d'aquesta, màrqueting, xarxes socials, participació en fires, congressos, cursos, aforaments o aplicacions mòbils.

D'altra banda, es sufragaran despeses derivades de la defensa jurídica de la marca i la seva homologació. Alguns d'ells són el registre de patents i registre de dominis web, homologacions i certificacions dirigides al mercat de destí, així com certificacions i prequalificacions davant grans clients en aquest mercat.

 

ACC10: Programa d'ajuda internacional E TRADE
Beneficiaris:

Pimes amb establiment operatiu a Catalunya que:
– Comptin amb una facturació mínima de 100.000 € durant l'últim exercici tancat.
– Disposin d'una pàgina web en algun idioma estranger.
– Disposin d'un pla de promoció internacional.

Quantia d'ajuda:
Subvencions de fins al 50% de l'import total del projecte subvencionable, amb un màxim de 10.000€.

Conceptes subvencionables:
Són subvencionables serveis externs i actius immaterials:
– Desenvolupament d'una web e commerce i continguts d'abast internacional
– Desenvolupament d'accions de màrqueting digital i campanyes de publicitat internacional
– Participació en mercats electrònics i directoris digitals internacionals
– Adquisició, desenvolupament i integració d'eines digitals per a l'optimització del negoci internacional.

Els projectes hauran de comptar amb un pressupost mínim subvencionable de 10.000 € i es podran dur a terme entre la data de publicació de la convocatòria i fins a 18 mesos a comptar des de la data de tancament de la convocatòria.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top