Programa de suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda a Catalunya

Objectiu:

Donar compliment al Pla d'Acció, en la Línia de Potenciació del teixit comercial de proximitat, de l'artesania i de la moda amb l'objectiu de millorar la competitivitat de les empreses comercials i la professionalització del teixit associatiu.

En concret:

Donar suport a aquelles entitats més representatives del sector comercial que tenen representació territorial o bé agrupen empresaris multisectorials, i que vetllen per la competitivitat i els interessos de les empreses catalanes.

També es vol enfortir la totalitat del model associatiu actual, amb tota la seva capil·laritat, facilitant sinergies i serveis compartits entre les associacions i altres agents sectorials del territori.

Finalment, donar suport a la revitalització del teixit comercial i productiu dels seus associats, per superar els efectes que hagin pogut ocórrer per la crisis sanitària de la pandèmia del Covid-19.

Entitats beneficiàries:

Les entitats del sector del comerç, els serveis, l'artesania i la moda:

  • Entitats territorials sense ànim de lucre.
  • Gremis i entitats sectorials sense ànim de lucre.
  • Empreses agrupades (cooperatives o centrals de compres).
  • Les associacions de Mercats Municipals sedentaris i no sedentaris.

Entitats del sector de les fires que siguin:

  • Entitats territorials sense ànim de lucre.
  • Que tinguin àmbit nacional i que agrupin a més de 40 organitzadors firals.  Queden excloses les entitats d'àmbit més petit (provincial, comarcal, municipal) i aquelles que no agrupin com a mínim 40 dels principals organitzadors firals.

S'exclouen les fundacions i els col·legis professionals.

Quantia de la subvenció:

En el cas de les entitats territorials, associacions de mercats sedentaris i no sedentaris, gremis i entitats sectorials d'àmbit nacional, o d'àmbit municipal en el cas de la ciutat de Barcelona, fins el 65% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 10.000 euros per despeses de gestió i estructura, i un màxim total (incloent les despeses de gestió i estructura) de 26.000 euros.

En el cas dels gremis i entitats sectorials d'àmbit comarcal o municipal (excloent Barcelona) fins el 65% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 5.000 euros per despeses de gestió i estructura, i un màxim total (incloent les despeses de gestió i estructura) de 12.000 euros.

En el cas d'empreses agrupades (cooperatives o centrals de compra), fins el 80% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 4.000 euros per despeses de gestió i estructura, i un màxim total (incloent les despeses de gestió i estructura) de 8.000 euros.

Termini per presentar la sol·licitud:

Convocatòria pendent d´obrir.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top