Pagaments per Bizum. Quan cal declarar-los a la Renda?

Cada vegada més persones utilitzem Bizum al nostre dia a dia. A més d'amics o familiars, el seu ús s'estén també a l'àmbit professional, sobretot al sector comercial.

Quan cal declarar les transaccions per Bizum?

Si bé els pagaments esporàdics entre coneguts no estan sotmesos a impostos, existeixen tres casos on sí cal declarar els ingressos rebuts a través Bizum ja que, per a Hisenda, equivalen a transferències bancàries de diners.

1) Empreses i autònoms que utilitzen Bizum com una forma de pagament en el seu negoci. Els autònoms han de declarar-ho, mentre que els pagadors, encara que no estan obligats a fer-ho, poden fer-ho si existeix la possibilitat de desgravar les despeses. Aquests ingressos han de reflectir-se a la declaració de la Renda com a rendiments d'activitats econòmiques.

2) Ingressos recurrents que superen una certa rendibilitat. Per exemple, si s'utilitza Bizum per a cobrar el lloguer d'una plaça de pàrquing.

3) Quan les transaccions realitzades per Bizum superin els 10.000 euros al còmput anual.

Poden sancionar-me si no declaro les transferències per Bizum?

Hisenda analitza els pagaments de Bizum com si fossin transferències bancàries i, en cas de detectar usos sospitosos, pot sancionar-ho. Poden imposar-se multes del 20% o el 30% del recàrrec més els interessos als contribuents que no declarin els pagaments per Bizum i estiguin obligats a fer-ho.

En el cas dels autònoms, per a poder diferenciar entre transferències privades o d'àmbit empresarial, és recomanable seguir aquests passos:

  • Tenir dos comptes de Bizum, una personal i una altra professional perquè no es barregin les transaccions.
  • Analitzar a fons l'esborrany ofert per Hisenda.
  • Assegurar-se que tots els ingressos obtinguts a l'any siguin declarats.

Necessites assessorament fiscal per a la teva empresa?

A TAX oferim assessorament fiscal, laboral i legal. Si busques major seguretat i tranquil·litat, o necessites una segona opinió, contacta'ns.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top