Pagaments a través de Bizum: s'han de declarar a la Renda?

Què és Bizum?

Bizum és una plataforma de pagament que permet realitzar transferències de diners a altres persones des del mòbil. Únicament és necessari tenir instal·lada al mòbil l’aplicació del banc, seleccionar l’opció de Bizum y el contacte al que es desitja enviar els diners, indicant la quantitat. Ràpidament els diners arriben al destinatari.

 

És necessari declarar l’enviament o recepció de diners per Bizum?

El banc té tota la informació de tots els moviments, donat que es tracta d’una transferència bancària. Des de l’Agencia Tributaria no poden considerar-se així moviments de diner negre. Tot i així, és necessari declarar els moviments realitzats per Bizum en determinades ocasions:

  • En cas de ser titular d’un negoci i utilitzar Bizum com a mètode de cobrament, serà necessari declarar-ho com a venta o servei.
  • S’ha de contemplar a la Renda quan les transaccions superin el límit de 10.000 euros en còmput total.
  • Si una empresa rep a través de Bizum ingressos derivats d’activitats que generen certa rendibilitat, han de deixar constància d’això a la declaració. En aquest cas, el contribuent haurà de declarar aquests guanys si arriba a un nivell considerable de diners, que sol rondar els 10.000 euros anuals.

 

Existeixen possibles sancions?

Hisenda vigila els moviments amb diners, intentant localitzar moviments sospitosos. Si l’Agencia Tributària descobreix irregularitats lligades a aquestes transaccions, pot aplicar multes que van des del 20 al 30% del recàrrec més el pagament d’interessos pel retràs en la liquidació d’aquestes quantitats.  

Pel que fa a la resta d’usuaris que utilitzen l’aplicació, com per exemple, per liquidar comptes pendents entre amics o familiars, no han de declarar aquests pagaments ni cobraments.  

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top