Novetats respecte el model 720

T'informem que ahir dijous 27 de gener va sortir publicat un comunicat de premsa del TJUE en relació amb la legislació espanyola que obliga els residents fiscals a declarar els seus béns o drets situats a l'estranger, i el Tribunal considera que aquesta obligació és contrària al Dret de la Unió. La Sentència aborda tres qüestions d'interès:

  • En el cas d'existència de béns a l'estranger no declarats, la norma considerava que no podia al·legar-se la prescripció de la renda. El Tribunal considera que aquesta norma vulnera l'exigència fonamental de la seguretat jurídica.
  • Pel que fa a la sanció del 150% per la renda no declarada, el Tribunal considera que aquesta sanció té un caràcter extremadament repressiu i per tant constitueix un menyscabament desproporcionat a la lliure circulació de capitals.
  • En tercer lloc, considera que el legislador espanyol va incomplir les obligacions que l'incumbeixen en virtut de la lliure circulació de capitals en sancionar l'incompliment de l'obligació de declaració pel model 720.


La sentència encara no està publicada pel que en els pròxims dies t'informarem convenientment de les novetats que es produeixin.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top