Noves mesures fiscals (pendents de publicació al BOE)

Ahir dijous 29 de setembre, el Govern va anunciar noves mesures fiscals. Et fem un resum, si bé encara estan pendents de la seva publicació al BOE en aquests moments.

Grans fortunes

Nou tribut de caràcter temporal en els anys 2023 i 2024 per a aquelles persones amb patrimonis superiors als tres milions d'euros, un total de 22.935 persones (només un 0,1% dels declarants). El còmput exclou del patrimoni tant la tinença d'empreses familiars com l'habitatge habitual fins a 300.000 euros.

El tribut, que evitarà la doble imposició amb l'impost de patrimoni en aquelles comunitats en les quals aquest últim no estigui bonificat, serà progressiu: s'aplicarà un tipus del 1,7% entre tres i cinc milions; del 2,1% entre cinc i deu milions; i del 3,5% per als patrimonis de més de deu milions. Segons càlculs d'Hisenda, la mesura recaptarà 3.006 milions en els dos exercicis que estarà vigent.

A la pràctica, aquest impost només s'aplicarà a Galícia, Madrid, Andalusia i Múrcia, les úniques que bonifiquen totalment o parcialment l'impost.

Grans inversors

A l'IRPF, les rendes del capital de més de 200.000 euros també patiran un augment. Concretament, per a aquelles rendes d'entre 200.000 i 300.000 euros, el tram passarà del 26% actual fins al 27%; mentre que per a les rendes de més de 300.000, el tipus serà del 28%. Aquesta mesura, en principi, només serà efectiva un any, ja que s'abonarà en la declaració de 2024.

IRPF per a rendes baixes

En contraposició, el Govern ha dictaminat augmentar la reducció per rendiments del treball de 18.000 a 21.000 euros. Una mesura que no suposarà la quitació de l'impost per a aquests trams, però sí un alleujament per a aquells que estiguin per sota d'aquest llindar, una xifra simbòlica perquè suposa el salari mitjà d'aquest país, que està en 21.000 euros. A més, el tipus mínim imposable passa de 14.000 a 15.000 euros. La mesura tindrà un impacte a les arques públiques de 1.881 milions d'euros.

IRPF per a autònoms

El paquet fiscal conté al seu torn una rebaixa addicional del 5% en el rendiment net dels mòduls per a autònoms (el sistema que els permet tributar segons els seus beneficis estimats). A més, s'eleva del 5% al 7% la reducció per a despeses deduïbles de difícil justificació a la tributació en règim d'estimació directa, és a dir, per a aquells autònoms que declaren segons els ingressos exactes que generen.

Canvis en Societats

L'impost de Societats per a petites empreses amb ingressos inferiors al milió d'euros passarà de tenir un tipus del 25% al 23%.

IVA
El Govern ha anunciat que els productes d'higiene femenina i anticonceptius passaran de tributar d’un 10% d'IVA a un 4%.

Amb efectes des de l'1 d'octubre de 2022 i vigència fins al 31 de desembre de 2022, s'aplicarà el tipus del 5 per cent de l'Impost sobre el Valor Afegit als lliuraments, importacions i adquisicions intracomunitàries de gas natural.

El tipus de l'Impost sobre el Valor Afegit aplicable temporalment als lliuraments, importacions i adquisicions intracomunitàries de briquetes i pèl·lets procedents de la biomassa i a la fusta per a llenya.

Amb efectes des de l'1 d'octubre de 2022 i vigència fins al 31 de desembre de 2022, s'aplicarà el tipus del 5 per cent de l'Impost sobre el Valor Afegit als lliuraments, importacions i adquisicions intracomunitàries de briquetes i pèl·lets procedents de la biomassa i a la fusta per a llenya.

Per tal d’ampliar informació i obtenir assessorament, no dubtis a posar-te en contacte amb TAX Economistes i Advocats.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top