Noves mesures a Catalunya a partir del 8 de febrer del 2021

El Govern ha anunciat avui, 4 de febrer, modificacions en les mesures vigents a Catalunya.

 

Quan entraran en vigor aquestes mesures?
Les noves mesures es començaran a aplicar el proper dilluns 8 de febrer i es preveu que tinguin una vigència de 14 dies. 

 

Quines mesures seran vigents a partir del 8 de febrer?

  • Confinament: Passa a ser comarcal.
  • Trobades socials: Es manté la limitació de sis persones i dues bombolles de convivència.
  • Restauració: S’amplien una hora les franges  per a esmorzar i dinar. Concretament, seran de 07:30h a 10:30h i de 13:00h a 16:30h; la resta de l’horari es permet el servei per emportar. Es mantenen les mesures de distància de seguretat i l’aforament.
  • Equipaments esportius: Es permet la reobertura de gimnasos, amb un màxim de sis persones per activitat i un aforament del 30%. La majoria de competicions segueixen suspeses i s’hi sumen les que donen accés a les competicions, que fins ara estaven permeses (les estatals i de tipus professional).
  • Comerços: Es mantenen les restriccions. Els centres i recintes comercials no poden obrir, excepte els establiments essencials, com els supermercats. Les botigues de menys de 400 metres poden obrir de dilluns a divendres, però no els caps de setmana.
  • Equipaments culturals: Les llibreries es consideren essencials, podran obrir a partir de dilluns i estar obertes els dissabtes. Segueixen amb un aforament del 50% els museus, sales d’exposicions i biblioteques. El 50% de l’aforament també es manté per a cinemes, teatres, sales de concert i auditoris, on no es poden superar els mil assistents.
  • Educació: El primer curs universitari passa a ser semipresencial, mentre que la resta manté l’ensenyament virtual. Es mantenen també les restriccions a batxillerat i educació escolar. 
  • Extraescolars: Poden obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa que estiguin certificades pel departament d’Educació. Són escoles de preparació per a la formació reglada. Continuen suspeses la resta d’extraescolars, a menys que estiguin organitzades pel propi centre educatiu respectant les bombolles.
  • Empresa: Es manté el teletreball.
Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top