Nova línia d’ajuts “Activa” per a pimes

El 25 d’agost del 2022 es va publicar al BOE l’ordre per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió d’ajuts a través dels programes Activa Indústria 4.0, Activa Creixement i Activa Ciberseguretat. El pressupost total ascendeix a 57 milions d’euros procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea.

 

A qui van dirigits aquests ajuts?
Aquests ajuts es dirigeixen a les pimes i als autònoms societaris que tinguin treballadors a càrrec seu.  

 

Quin és el seu objectiu?
Es pretén proporcionar a les empreses les capacitats necessàries per tal que puguin créixer i ser més competitives. Per aconseguir-ho es realitzarà un assessorament individualitzat en creixement empresarial, transformació digital a Indústria 4.0 o cibreseguretat. Cada pime tindrà un pla d’acció personalitzat per a cada un d’aquests programes. 

 

Quins programes inclou la línia d’ajuts Activa?
Activa industria 4.0: ofereix un diagnòstic exhaustiu de la situació digital de partida de l’empresa i l’elaboració d’un Pla de Transformació. Aquest programa està orientat a ajudar a 3.300 pimes de la indústria manufacturera en la seva transició a Indústria 4.0. 

Activa Creixement: ofereix una anàlisi de l’empresa amb l’objectiu de detectar les seves àrees potencials de creixement i l’elaboració d’un Pla de Creixement amb accions de millora concretes en innovació, recursos humans, operacions, digitalització, Marketing i comercialització i finances, entre d’altres. Aquest programa està orientat a beneficiar a 2.600 pimes de tots els sectors, en especial a petites empreses amb capacitat de creixement empresarial. 

Activa Ciberseguretat: realitza una auditoria de l’empresa en matèria de Ciberseguretat per tal de conèixer el seu nivell de seguretat i l’elaboració d’un pla de Ciberseguretat. Aquest programa està orientat a tot tipus de pimes, amb l’objectiu d’ajudar a 4.500 empreses que desitgin millorar o potenciar els seus processos de ciberseguretat. 

 

Quines són les quanties dels ajuts?
La quantia de l’ajut per beneficiari podria ascendir a: 

 • Activa Indústria 4.0: 7.400 euros
 • Activa Creixement: 6.150 euros
 • Activa Ciberseguretat: 2.140 euros

 

Quant duraran els programes?
La durada dels programes serà de quatre mesos per a cada empresa beneficiària i inclouran: 

 • 50 hores d’assessorament en el programa Activa Indústria
 • 50 hores d’assessorament en el programa Activa Creixement
 • 20 hores d’assessorament en el programa Activa Ciberseguretat
 • Tallers telemàtics i demostratius

 

Quins requisits cal complir per a accedir als ajuts?

 • Estar inscrites al cens d’empresaris professionals i retenidors de l’Agència Estatal d’Administració Tributària o en el cens equivalent de l’Administració Tributària Foral, que ha de reflectir l’activitat econòmica efectivament desenvolupada a la data de la sol·licitud de l’ajut. 
 • Que tinguin el seu domicili fiscal i el seu principal centre operatiu a Espanya i mantenir-los, almenys, durant el període de prestació de les activitats objecte de subvenció. 
 • Que no tingui deutes per recobrament d’ajuts o préstecs amb l’Administració. 
 • Queden excloses d’aquests ajuts les entitats que integrin el sector públic institucional de qualsevol Administració pública.
Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top