Nous ajuts a la restauració i treballadors en situació d'ERTO (Catalunya)

La Generalitat de Catalunya destinarà 40 milions d’euros a professionals autònoms i petites i mitjanes empreses del sector de la restauració i atorgarà ajuts a les persones treballadores en situació d’ERTO d’entre 600 i 700 euros amb una partida total de 20 milions d’euros.

També es completa el pagament de la darrera línia ajuts a l’oci nocturn.

Pagament de la darrera línia d’ajuts a l’oci nocturn
Es completa el pagament de 18,3 milions d’euros de la línia d’ajuts extraordinaris destinats a l’oci nocturn pels tancaments decretats a finals d’any per fer front a la covid-19.

El 2 de març s’envia l’ordre de pagament d’aquests 18,3 milions d’euros. 

Fins ara, 752 empreses del sector de l’oci nocturn s’han beneficiat d’aquesta cinquena línia d’ajuts. Els beneficiaris han estat bars musicals, discoteques, sales de festes amb espectacles, karaokes i sales de ball. Només resten 109 expedients, que es resoldran en les properes setmanes.


Nova línia de 40 milions d’euros per a la restauració
Aquests ajuts van destinats a professionals autònoms i petites i mitjanes empreses del sector de la restauració (bars, restaurants i cafeteries):

  • Els ajuts seran de 1.000 euros per a autònoms i microempreses (fins a 9 treballadors); de 5.000 euros per a petites empreses (de 10 a 49 treballadors); i de 15.000 euros per a mitjanes empreses (de 50 a 249 treballadors).
  • Aquesta xifra se suma als 100 milions d’euros destinats fins ara al sector de la restauració en ajuts extraordinaris directes des de l’inici de la pandèmia.

Aquests ajuts no es poden demanar encara ja que esta pendent que s’obri la convocatòria. T’informarem puntualment de qualsevol novetat.  

20 milions pels nous ajuts a treballadors en situació d’ERTO
Ajudes adreçades a les persones en situació d’ERTO o amb un contracte fix discontinu perceptores de la prestació extraordinària que es trobin en suspensió de contracte parcial o total almenys un dia entre l’1 i el 31 gener de 2022.

  • Les persones que hagin estat en aquesta situació entre 1 i 90 dies durant el període de l’1 de juny del 2021 al 31 de gener del 2022 rebran 600 euros.
  • Les que hi hagin estat 91 dies o més rebran 700 euros.

Segons les dades de la Tresoreria General de la Seguretat Social a 31 de gener de 2022, hi havia 26.312 persones en situació d’ERTO a Catalunya.

Aquests ajuts tampoc es poden demanar encara ja que esta pendent que s’obri convocatòria. T’informarem puntualment de qualsevol novetat.  

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top