Llei General de Telecomunicacions. Com afecta a les trucades comercials?

La mesura està inclosa a la nova Llei General de Telecomunicacions, publicada al BOE el passat 29 de juny de 2022.

A qui afecta aquesta Llei i quan entra en vigor?

A les empreses que comercialitzen béns i serveis, els qui tindran prohibit a partir del 29 de juny de 2023 realitzar trucades comercials no desitjades -conegudes com “spam”-als usuaris que no hagin donat prèviament el seu consentiment exprés.

Com es desenvoluparà la nova normativa?

La llei s'aplicarà si a l'usuari que es truca té una numeració fixa o mòbil assignada a Espanya. Si l'empresa realitza una trucada ‘spam’ sense el consentiment de l'usuari, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) podrà iniciar un expedient sancionador contra l'empresa independentment del lloc on es trobi.

La nova normativa estableix que els usuaris tindran dret a no rebre trucades amb finalitats comercials, tret que existeixi consentiment previ del propi usuari o tret que la comunicació pugui emparar-se a una altra base de legitimació de les previstes a l'article 6.1 del Reglament (UE) 2016/679 de tractament de dades personals. Com a excepció, per exemple, s'aplicaria en els casos que la trucada fos necessària per a protegir els interessos vitals de l'usuari.

I si el call center està situat fora d'Espanya?

En el cas que una empresa comercialitzi béns i serveis a Espanya i efectuï una trucada des d'un call center situat fora del país, l'AEPD també podrà dirigir-se i sancionar a aquesta empresa.

Necessites assessorament legal o laboral per a la teva empresa?

A TAX podem ajudar-te. Contacta'ns.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top