La Junta d'Andalusia generalitza les ajudes a empreses en ERTO per a mantenir l'ocupació

La consellera d’Ocupació de la Junta d'Andalusia, Rocío Blanco, anuncia que el seu departament prepara una nova convocatòria dotada amb 160 milions d'euros per a recuperar les plantilles afectades.

El Parlament andalús va convalidar, ahir 15 de setembre, el Decret llei 17/2021, de 7 de setembre, pel qual es modifica el DL 4/2021 en el qual es regulaven les ajudes al manteniment de l'ocupació assalariada en empreses afectades per un ERTO (expedient de regulació temporal d'ocupació) després de la declaració de l'estat d'alarma.

La principal modificació és la supressió de la relació d'activitats econòmiques subvencionables en les quals havia d'enquadrar-se l'entitat sol·licitant, permetent, en una pròxima convocatòria, que totes les empreses puguin accedir a aquesta ajuda.

A més, també es redueix de tres a un any de referència per a la comprovació del requisit del nombre de persones treballadores en alta a la Seguretat Social (dada necessària per a calcular l'incentiu).

Amb aquesta nova redacció es dóna resposta a les peticions rebudes de les entitats les activitats econòmiques de les quals no estaven enquadrades en la relació de més de 200 CNAE que recollia el primer decret llei.

Així, es contempla a més una nova convocatòria, anunciada ja per la consellera d'Ocupació, perquè les empreses amb treballadors en ERTO, de qualsevol activitat econòmica, puguin accedir a aquestes ajudes.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top