La Inspecció imposa multes per pagar als transportistes factures a més de 60 dies

Després de l'entrada en vigor del nou Pla d'Inspecció del transport per carretera, el Ministeri de Transports ha començat a notificar procediments sancionadors a les empreses contractistes de transport que incompleixen el termini màxim de pagament de 60 dies. Concretament, ja s'està sancionant la morositat d'algunes empreses respecte als carregadors, operadors, agències i flotes.

Quin és el termini de pagament per al transport de mercaderies?

El termini legal de pagament és als 60 dies de la prestació del servei. No obstant això, la morositat segueix present en aquest sector. El termini mitjà de pagament al sector del transport es va situar en 75 dies. Concretament, el 42% va trigar més de 90 dies a pagar als seus transportistes i el 16% va trigar 120 dies.

La meva empresa pot ser sancionada si paga a més de 60 dies a les empreses de transport per carretera?

Com estableix la Llei orgànica del Transport Terrestre (Lott), les empreses que paguin a més de 60 dies podran ser sancionades amb multes a partir dels 401 euros, que poden arribar fins als 30.000 euros en aquells casos que siguin reincidents i abusius.
A les primeres inspeccions, realitzades a partir del 2021, s'ha denunciat un grau significatiu d'incompliment superior al 50%.

Els transportistes disposen d'una bústia de denúncies anònimes

Des de fa més d'un any i mig, els treballadors per compte propi del sector poden realitzar denúncies anònimes a través d'una bústia facilitada per a això. D'aquesta manera, poden fer saber a l'organisme inspector del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana quan un client els està pagant per sobre dels terminis que exigeix la Llei de morositat.

Aquest procés de denúncia posa a la disposició dels inspectors totes les situacions que arriben i en les quals s'ha produït un retard injustificat del pagament de les factures.

Necessites defensa jurídica o assessorament fiscal per a la teva empresa?

A TAX comptem amb un equip d'advocats i assessors especialitzats en l'assessorament a empreses, preparats per a ajudar-te. Contacta'ns.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top