La declaració d’IVA de l’abril s’haurà de presentar digitalment. T’expliquem com

A partir del mes d’abril, Hisenda exigirà a tots els autònoms que presentin la declaració d’IVA de manera telemàtica. 

 

Quan s’ha de presentar la declaració d’IVA?
El termini per a la presentació és de l’1 al 20 d’abril. Et recordem que s’ha de presentar els mesos d’abril, juliol, octubre i gener. 

 

Com has de presentar la declaració d’IVA?
Si ets client de TAX i ja gestionem les teves obligacions, ja tenim el teu certificat digital o Cl@ve per a presentar-la per tu. 

Si presentes els teus impostos tu mateix, has de saber que necessitaràs tenir certificat digital o Cl@ve per a demostrar que ets qui dius ser. Des de TAX et podem realitzar els tràmits oportuns per a aconseguir el teu certificat digital. 

 

Presentació telemàtica de la declaració trimestral d’IVA pas a pas
Hauràs d’accedir al formulari del model 303 a través de la seu electrònica de la AEAT, pel què es requereix identificació amb certificat o DNI electrònic, o bé mitjançant el sistema Cl@ve PIN. 

Una vegada dins, t’hauràs d’identificar, i complimentar les dades requerides a la finestra inicial: NIF, cognoms i nom o raó social i seleccionar l’exercici i període. En aquest cas, el primer trimestre del 2023. Després cal prémer “Enviar”. 

Tingues en compte que el model 303 s’organitza en tres fases diferents: l’IVA que s’ha recaptat, l’IVA que s’ha pagat i que es pot deduir, i el resultat final de la declaració i en cada apartat has d’informar detalladament de la teva situació. 

Després, has de prémer “Presentar declaració”, per a procedir a l’enviament de la declaració. Si no existeixen errors, es pot realitzar la presentació de la declaració. Si el resultat és a ingressar i no es domicilia l’ingrés, caldrà obtenir primer l’NRC i després presentar l’autoliquidació. 


Vols que presentem la teva declaració d’IVA? Contacta amb nosaltres. 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top