L’1 de juliol entra en vigor el nou IVA pel comerç electrònic a la UE i així afectarà a les empreses

Les noves normes de l’IVA europeu es començaran a aplicar a partir de l’1 de juliol. Aquest canvi en el sistema fiscal afectarà a les empreses que tenen la seva activitat online, i pretén reduir la càrrega administrativa d’aquestes empreses alhora que s’intentarà assegurar que compleixen amb les seves obligacions fiscals.

 

Quins són els canvis a partir de l’1 de juliol del 2021?

  • Nou llindar únic a tota la UE.

Els llindars existents per les vendes a distància de béns a compradors d’altres Estats membres de la UE (35.000 o 100.000€, segons l’Estat membre) se suprimiran i se substituiran per un nou llindar de 10.000€ per tota la Unió Europea. Per sota d’aquest llindar, podràs seguir aplicant la normativa espanyola de l’IVA a les teves vendes transfrontereres. Si les teves vendes superen aquest llindar, estaràs obligat a pagar l’IVA a l’Estat membre on es trobin els teus compradors. Però podràs registrar-te fàcilment a la Finestreta Única (OSS), on podràs declarar i pagar l’IVA adequat en altres Estats membres.

  • Fi de l’exempció de l’IVA a la importació.

S’eliminarà l’exempció de l’IVA per la importació de béns el valor dels quals no superi els 22€. En conseqüència, tots els béns importats a la UE estaran subjectes a l’IVA. La Finestreta Única d’Importació (IOSS) es crea per tal de facilitar i simplificar la declaració i el pagament de l’IVA en les vendes a distància de béns importats a la UE el valor dels quals no superi els 150€. Si et registres a la IOSS, els teus clients apreciaran que el preu que paguen representa el preu final, amb l’IVA inclòs, sense càrrecs ni taxes addicionals.

Més informació sobre la plataforma IOSS: https://www.agenciatributaria.es/static_files/Sede/Tema/Aduanas/Compra_internet_ecomm/FoIl_OSSCOMvendedores.pdf
Si no t’inscrius a l’IOSS, l’IVA el pagarà el teu client a l’importar els béns a la UE. Els operadors postals o les empreses de missatgeria poden cobrar al client una taxa de despatx addicional per tal de recaptar aquest IVA i realitzar els tràmits necessaris en el moment de la importació de les mercaderies.

Com que els clients de la UE estan acostumats a què els preus incloguin l’IVA, el pagament de taxes addicionals en el moment de la importació podria fer que el client rebutgés el paquet en qüestió.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top