Ja coneixes el nou sistema de cotització per als autònoms i autònoms societaris? A l'abril ets a temps de modificar la teva base amb efectes a 1 de maig

Si ets autònom, des de l'1 de gener d’aquest any la teva cotització es calcularà sobre la base dels teus rendiments nets obtinguts durant l'any. Això indica que has de seleccionar a la Seguretat Social quines són les teves previsions d'ingressos per a aquest exercici i en funció del que guanyis seleccionar la base de cotització que et correspongui.

Com puc calcular els meus rendiments nets?

Has de tenir en compte els rendiments nets obtinguts de totes les teves activitats com autònom, als quals hauràs de sumar l'import de les quotes abonades a la Seguretat Social.

El rendiment net computable de cadascuna de les activitats es calcularà d'acord amb el que es preveu a les normes de l'IRPF.

A aquests rendiments has de descomptar-li un 7% en concepte de despeses o el 3% si ets autònom societari d'una societat durant més de 90 dies a l'any.

Consulta amb el teu assessor@ TAX per a qualsevol dubte. Nosaltres t’ajudarem

Quant he de pagar?

Has de fer una previsió dels teus rendiments nets mensuals per tal de calcular el tram de la teva base de cotització. A la base que escullis conforme a la teva previsió de rendiments nets s’aplicaran els tipus de cotització per a obtenir la teva quota. 

Aquestes bases de cotització són provisionals fins que es procedeixi a la regularització el següent any. 

Què he de fer si canvien els meus rendiments durant l’any?

Hauràs d’ajustar la teva base de cotització al tram corresponent pels teus nous rendiments. Aquest canvi el pots fer 6 vegades l’any. 

  • Entre l’1 de gener i el 28 de febrer amb efectes a 1 de MARÇ
  • Entre l’1 de març i el 30 d’abril amb efectes a 1 de maig
  • Entre l’1 de maig i el 30 de juny amb efectes a 1 de juliol
  • Entre l’1 de juliol i el 31 d’agost amb efectes a 1 de setembre
  • Entre l’1 de setembre i el 31 d’octubre amb efectes a 1 de novembre
  • Entre l’1 de novembre i el 31 de desembre amb efectes a 1 de gener del 2024

Per tant, ara, fins al 30 d’abril pots fer un canvi de tram si ho consideres oportú amb efectes a 1 de maig o sinó fins el 30 de juny pots fer modificacions amb efectes a 1 de juliol.

Si ets client de TAX t’assessorem si creiem, en base a la teva situació, si ho has de fer. 

Què passa si escullo una base de cotització que finalment no es correspon amb els meus rendiments definitius?

Durant l’any següent, 2024, l’Administració t’informarà si la teva cotització anual és inferior a la que et correspon en funció dels teus rendiments reals i et comunicaran la diferència a ingressar. Si és superior el que has cotitzat, et tornaran l’excés de cotització. 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top