IMPULSEM EL QUE FAS: Ajuts per a projectes que activin l’economia dels barris de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha publicat l'anunci de la sisena convocatòria d'ajuts per finançar projectes que impulsin l'economia dels barris de la ciutat de Barcelona. L’objectiu és impulsar projectes arrelats al territori que fomentin l'emprenedoria i l'empresa, la dinamització de locals en planta baixa, la innovació socioeconòmica, l'ocupació de qualitat, el turisme responsable i sostenible, el consum responsable, els models agroalimentaris sostenibles i la logística de proximitat amb vehicles zero emissions.

BENEFICIARIS:

Persones físiques (veïns i veïnes de la ciutat) i jurídiques (associacions, fundacions, micro i petites empreses, cooperatives, persones autònomes, etc. amb seu social i/o delegació a la ciutat de Barcelona).

Les sol·licitants hauran d'estar legalment constituïdes i actives en el moment de l’atorgament. Les persones físiques hauran de presentar l’acta censal de la seva activitat econòmica o empresarial.

QUINS PROJECTES PODEN SER SUBVENCIONATS?

La convocatòria comprèn sis modalitats que volen impulsar projectes, nous o existents, que busquin millorar la situació socioeconòmica dels barris de la ciutat de Barcelona. Les modalitats de la present convocatòria són:

  • Modalitat 1. Amunt persianes
  • Modalitat 2. Innovació socioeconòmica i Economia Social i Solidària en sectors estratègics i en clau territorial
  • Modalitat 3. Foment de l'ocupació de qualitat al territori 
  • Modalitat 4. Turisme responsable i sostenible al territori
  • Modalitat 5. Alimentació sostenible i consum responsable
  • Modalitat 6. Centres de distribució urbana de mercaderies d’última milla

IMPORT DE LA SUBVENCIÓ:

Fins al 80% del pressupost total del projecte, amb un màxim de:

  • 40.000 euros d'import subvencionat (per a projectes amb un pressupost de despesa total no superior a 50.0000 euros) a totes les modalitats a excepció de la modalitat 1, Amunt persianes.
  • 20.000 euros d'import subvencionat (per a projectes amb un pressupost de despesa total no superior a 25.000 euros) per a projectes d'obertura d'un negoci en planta baixa a la ciutat de Barcelona.
  • 6.000 euros d'import subvencionat (per a projectes amb un pressupost de despesa total no superior a 7.500 euros) per accions de millora de negocis en actiu ubicats en planta baixa en els barris de Pla de barris.

COM I QUAN SOL·LICITAR LA SUBVENCIÓ?

El termini de presentació de sol·licituds és del dimarts 15 de març de 2022 al divendres 22 d'abril de 2022 (ambdós inclosos).

La sol·licitud s’ha de presentar per Internet, a través del Portal de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top