Hisenda haurà de notificar a les empreses per diferents vies a més de la bústia electrònica

Hisenda haurà de notificar per altres vies a les empreses que no obrin la seva bústia electrònica abans d'imposar una sanció per no contestar un requeriment o enviar certa documentació sol·licitada. Així ho ha fallat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de València, en una recent sentència que donava la raó a una empresa que no va aportar el llibre de registre d'IVA, com li va sol·licitar l'Agència Tributària, pel fet que no va obrir la seva bústia electrònica de notificacions amb l’AEAT.

Actualment, els avisos que reben s'entenen com practicats als deu dies, fins i tot quan no s'accedís a la bústia ni s'hagués obert.

Què suposa aquesta sentència?

Es tracta d'un important canvi en la comunicació entre l’AEAT i les empreses. Els jutges obren ara la porta al fet que l’AEAT, que sap perfectament que el contribuent no ha conegut la notificació, pugui fer avançar el procediment o ha de fer un esforç addicional perquè la notificació arribi al seu destinatari.

Així, Hisenda haurà, abans de sancionar a un negoci al qual hagi requerit documentació per la bústia electrònica, d’esgotar altres vies de comunicació, sempre que l'empresa no hagi obert la notificació.

D'altra banda, la sentència del TSJ de València podria afectar milers d'empreses en la mateixa situació. Ara com ara però, aquest canvi de criteri no serà automàtic, sinó que haurà de valorar-se encara cas a cas.

Com empresa, puc ser sancionat si no atenc alguna d'aquestes notificacions de l’AEAT?

, podries rebre una sanció econòmica, d'entre 150 euros i 600.000 euros, depenent de la gravetat.

Necessites assessorament fiscal o legal?

A TAX podem ajudar-te. Contacta'ns.

 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top