Hisenda amplia la data per a notificar les operacions en plataformes digitals

Hisenda ha estès el termini perquè les plataformes digitals de venda de béns o lloguer d'immobles comuniquin informació sobre els seus venedors. El motiu es deu al fet que Hisenda no ha proporcionat a temps el model necessari perquè els operadors puguin enviar la informació requerida. Aquests canvis es realitzen d'acord amb l'entrada en vigor al gener de la directiva europea DAC7 (Directiva UE 2021/514). Segons aquesta normativa de la Unió Europea, des de l'1 de gener les plataformes de venda de béns i lloguer d'immobles estan obligades a proporcionar dades sobre els ingressos dels venedors a les autoritats tributàries europees.

Quin és el nou termini?

Les aplicacions com Wallapop, Vinted o Airbnb tindran fins al 31 de març per a presentar a l'Agència Tributària les dades relacionades amb els venedors que operen a les seves plataformes.

Qui ha de comunicar aquestes dades a Hisenda?

El Reial decret publicat al BOE per a implementar la directiva estableix que seran els operadors de plataformes registrats a Espanya els qui comuniquin aquesta informació sobre els venedors que utilitzen les seves plataformes. Aquestes hauran d'informar sobre diverses activitats, com el lloguer de béns o serveis.

Excepcions:

El mateix Reial decret assenyala una sèrie de venedors exclosos d'aquesta situació, la informació de la qual no ha de ser presentada. Concretament, aquells que realitzen operacions de manera ocasional, és a dir, que no realitzin més de 30 operacions a l'any amb un valor total inferior a 2.000 euros.

Necessites assessorament fiscal per a la teva empresa?

A TAX podem ajudar-te. Contacta'ns.

 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top