Ets una empresa o entitat cultural que vols adherir-te al bo cultural per tal que els joves el puguin utilitzar al teu establiment?

Ets una empresa i et vols adherir al bo cultural?

Ets una empresa dedicada al sector cultural? Vols que els joves puguin fer ús del seu Bo cultural al teu establiment?

Dilluns 18 de juliol es va obrir el procés per tal que empreses i entitats culturals s’adhereixin al programa Bo Cultural Jove i així els joves d’Espanya puguin fer ús del bo, en qualsevol lloc que es trobin, quan s’activi. Tant empreses públiques com privades estan convidades a sumar-se a aquest bo: teatres, festivals, sales de cine, museus, llibreries, botigues de música, etc. 

T’expliquem els requisits i el procés per a sol·licitar la teva adhesió que ja pots fer: 

1.    Comprova que la teva activitat estigui contemplada entre les recollides al Bo Cultural Jove. 
2.    Prepara el teu certificat electrònic, DNIe o Cl@ve per a tramitar la sol·licitud. 
3.    Necessites el número del teu Terminal de Punt de Venda (TPV). 
4.    La sol·licitud es realitzarà exclusivament a través del web https://bonoculturajoven.gob.es/ 
5.    Tens 10 dies per a presentar la documentació en castellà en format PDF (serà necessària una traducció jurada al castellà per les empreses estrangeres que operen a Espanya). 
6.    Voluntàriament, pots incloure una declaració responsable per la qual passaràs a operar de manera automàtica com a entitat adherida. 
7.    Si la teva sol·licitud d’adhesió és favorable, estaràs obligat a vetllar pel compliment de les condicions d’ús del Bo Cultural Jove, a més de conservar justificants i factures de les compres realitzades amb càrrec al bo, que hauran d’indicar el nom del comprador beneficiari, tipus de producte adquirit i títol, així com número de factura emesa, el seu import i data d’emissió. 

 

Quins productes s’inclouen al Bo Cultural Jove?

  • Arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals: entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cine, museus, béns integrants del patrimoni històric espanyol, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals. 
  • Productes culturals en suport físic: llibres; revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques; vídeojocs, partitures musicals, discs de vinil, CD, DVD, o els coneguts com a Blu-ray. 
  • Consum digital o en línia: subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, audiovisuals, compra d’audiollibres, compra de llibres digitals, compra de cançons o àlbums digitals a través de plataformes de venda de música, subscripció per a la descàrrega d’arxius multimèdia (els coneguts com a podcasts), subscripcions a vídeojocs al núvol o en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques. 

 

Quines limitacions existeixen?

  • Productes de papereria; llibres de text curriculars, impresos o digitals; equips, software, hardware i consumibles d’informàtica i electrònica; material artístic; instruments musicals; espectacles esportius i taurins; moda i gastronomia. 
  • Productes qualificats com a X o pornogràfics. 
  • Si un jove desitja adquirir un bé o una activitat que superi la quantia del bo, podrà abonar la diferència fins el preu total per qualsevol mitjà de pagament admissible per l’entitat adherida. 
  • Els productes que s’adquireixin a través de Bo Cultural Jove podran ser canviats, si l’entitat adherida ho autoritza, per un producte d’igual o superior preu, amb els límits establerts en cada categoria del Bo, i en cap cas es podrà sol·licitar la devolució dels diners. 
  • Les compres de productes culturals en suport físic hauran de ser recollides de forma presencial a l’entitat que hagi realitzat la venda, no essent possible l’enviament a domicili o a punts d’entrega, a excepció de subscripcions a diaris o revistes. 
  • Les despeses relatives a subscripcions a plataformes musicals, audiovisuals o de vídeojocs estaran limitades a un màxim de quatre mesos, sense perjudici de les ofertes comercials que les plataformes puguin fer als beneficiaris per tal d’estendre aquesta durada. 
Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top