Ets transportista de mercaderies? Temporalment no és necessari que realitzis el temps de descans

Resolució del 16 de febrer del 2024, de la Direcció General de Transport per Carretera, per la qual s’exceptua temporalment el compliment de les normes de temps de conducció i descans en els transports de mercaderies. BOE 20-02-2024.

 

Les protestes dels agricultors espanyols, iniciades els passats dies, que han provocat talls de trànsit a les carreteres espanyoles i en els accessos a diverses ciutats, han afectat al normal funcionament de determinats fluxos de mercaderies a les zones afectades. La previsió de nous talls convocats per les associacions majoristes d’agricultors pot posar en risc el subministrament i abastiment de productes de l’àmbit alimentari dins del territori nacional. Amb la finalitat de mitigar els efectes que es poden derivar de l’anterior, és necessari establir, a nivell nacional, una sèrie d’excepcions temporals.

 

Les excepcions s’aplicaran als conductors que realitzin operacions de transport de mercaderies que hagin estat afectades pels talls i retencions a Espanya. Els conductors s’hauran d’assegurar que no es posa en risc la seguretat a la carretera.

 

Aquestes exempcions són d’aplicació des del dia 5 de febrer al 14 i del 19 al 26 de febrer del 2024, ambdós inclosos.

 

Exceptuar temporalment a les operacions de transport de mercaderies afectades per aquestes circumstàncies del compliment de les normes establertes en els següents articles del Reglament núm. 561/2006:

 

  • Article 6.1: substituir el límit de conducció diària màxim de nou hores per un de deu hores.

 

  • Article 6.2: substituir el límit de conducció setmanal màxim de cinquanta-sis hores per un de seixanta hores.

 

 

  • Article 8.1: reduir els requisits del descans diari d’onze hores per un de nou hores.

 

  • Article 8.6: possibilitat de posposar l’inici del període de descans setmanal més enllà de sis períodes de vint-i-quatre hores.

 

Tens dubtes? Contacta amb nosaltres

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top