Ets propietari d’instal·lacions d’autoconsum? Tens beneficis fiscals a l’IRPF

Els propietaris d’instal·lacions d’autoconsum poden obtenir substancioses rebaixes en l’Impost de Béns Immobles (IBI), i ara també importants reduccions en les seves declaracions de la renda

Segons indica l’Instituto para el Ahorro y la Diversificación Energética (IDAE) la Llei 10/2022 de mesures urgents per impulsar l’activitat de rehabilitació d’edificacions en el context del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), va introduir en una Deducció en l’Impost sobre la Renda de les Persones físiques per obres de millora d’eficiència energètica en habitatges que estableixen beneficis fiscals per a la implantació de renovables tèrmiques i, en general, per a la millora de l’eficiència energètica.  

Quins beneficis pots tenir com a propietari? 

  • Deducció en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) per obres de millora de l’eficiència energètica en habitatges realitzades fins el 31 de desembre del 2022. 
  • Deducció del 20% per les quantitats satisfetes en aquelles actuacions que redueixin un 7% de la demanda de calefacció i refrigeració en habitatge habitual, fins a un màxim de 5.000 euros per habitatge. 
  • Deducció del 40% per actuacions que redueixin un 30% el consum d’energia primària no renovable, o per actuacions que assoleixin les lletres “A” o “B” al Certificat d’Eficiència Energètica de l’Edifici de l’habitatge habitual, fins a un màxim de 7.500 euros per habitatge. 
  • Deducció del 60% per actuacions que redueixin un 30% el consum d’energia primària no renovable, o per actuacions que assoleixin les lletres “A” o “B” a la qualificació energètica en edificis residencials, fins a un màxim de 15.000 euros per habitatge. 
  • No s’integraran a la base imposable de l’IRPF, entre d’altres, els ajuts concedits en el marc del Pla de Recuperació. 
  • El Reial Decret-llei 18/2022 introdueix una modificació a la Llei 27/2014, del 27 de novembre, de l’Impost sobre Societats, on permet als contribuents amortitzar lliurement les inversions que s’efectuïn en instal·lacions destinades a l’autoconsum d’energia elèctrica, així com aquelles instal·lacions per a ús tèrmic de consum propi, sempre que utilitzin energia procedent de fonts renovables i substitueixin a instal·lacions que utilitzin energia d’origen fòssil, que entrin en funcionament l’any 2023. 
  • El 55% dels municipis espanyols de més de 10.000 habitants ofereix bonificacions en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per a les instal·lacions d’autoconsum. 

    
Tens dubtes? Contacta amb nosaltres. 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top