Ets autònom@ i utilitzes el sistema de mòduls? Tens fins el 31 de gener per a renunciar

Si ets autònom@ i vols abandonar el règim de mòduls aquest any, ja sigui perquè no compleixes amb els límits o perquè ha deixat de compensar-te, tens dues setmanes per a presentar la teva renúncia i passar a tributar en estimació directa.

Què és el sistema de mòduls?

Es tracta del sistema de tributació per estimació objectiva. Compta amb algunes condicions especials, que et poden resultar més o menys avantatjoses, com pagar sempre els mateixos impostos segons l'índex en el qual et trobis, en funció de barems objectius com els metres quadrats del local o els empleats a càrrec.

Ara bé, no tots els autònom@s poden accedir a aquest sistema. Entre altres requisits, per mantenir-se en el règim de mòduls és necessari que no s'hagi superat el límit de 250.000 euros al 2023, en el cas de treballadors per compte propi que venen directament a particulars. Si facturen a empreses, el límit no ha de superar els 150.000 euros anuals al 2023.

Fins quan puc presentar la revocació del sistema de mòduls?

Podràs presentar la teva revocació a través del model 036 o 037 fins al pròxim 31 de gener.

Hi ha novetats en el sistema de mòduls per a aquest 2024?

El Govern va aprovar a final del 2023 l'ampliació del sistema d'estimació objectiva, durant almenys un any més, fins a 2024.

Es va abordar el manteniment o supressió d'algunes mesures fiscals. Així, l'ordre fixa l'eliminació de la rebaixa fiscal general que van tenir els autònom@s en estimació objectiva durant 2023.

D'altra banda, l'ordre sí que prorroga les mesures de reducció específiques per a alguns col·lectius. Autònom@s de l'agricultura i la ramaderia que tributin en estimació objectiva podran continuar beneficiant-se d'algunes reduccions en l'adquisició de carburant professional o fertilitzants.

Necessites assessorament?

A TAX podem ajudar-te. Contacta'ns.

 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top