Ets autònom@ en mòduls? Tens fins el 22 d’abril per a passar a estimació directa

Si no compleixes els límits establerts o ha deixat de compensar-te el règim de mòduls, tens fins el 22 d’abril per a presentar la teva renúncia i passar a tributar en estimació directa.

 

Com pots fer efectiva la renúncia?

Existeixen dues opcions, mitjançant una renúncia expressa o mitjançant una renúncia tàcita:

  • Fins el 31 de gener tenies la possibilitat de presentar una declaració censal amb el Model 036 o 037 (renúncia expressa).
  • Mitjançant el sistema de renúncia tàcita, és a dir, només presentant el pagament fraccionat del primer trimestre de l’exercici amb el model 130. El model 130 és la declaració que utilitzen els autònoms en estimació directa -és a dir, que paguen impostos en funció del que facturen- per a presentar els seus ingressos i despeses trimestrals a Hisenda. Aquest model és un formulari que s’utilitza per avançar l’IRPF a l’Agència Tributària i el 2024 es declara de l’1 al 22 d’abril pel primer trimestre.

 

Què passa si has sobrepassat el límit d’ingressos i segueixes en mòduls?

Si estàs en mòduls sense tenir dret al sistema per haver sobrepassat el límit d’ingressos t’enfrontes a una regularització per part d’Hisenda. De fet, segons els Suprem, l’Agència Tributària pot emetre una liquidació i treure del règim de mòduls a un autònom@ si detecta que ha superat el llindar d’ingressos permesos, sense necessitat de recórrer a la Inspecció.

 

Quins són els límits d’ingressos?

Hisenda va publicar a finals d’any l’ordre per la qual es desenvolupava el mètode d’estimació objectiva i que inclou les condicions que s’hauran de complir per a tributar per mòduls durant el 2024, que són exactament les mateixes que ja hi va haver durant l’any passat.

 

El 2024, els autònom@s podran accedir o mantenir-se – si ja hi estan acollits - en el règim de mòduls sempre que no hagin superat el llindar de 250.000 euros el 2023, en el cas de treballador@s per compte propi que venen directament a particulars. Si facturen a empreses, el llindar no ha de superar els 150.000 euros anuals el 2023.

 

Tens dubtes? Contacta amb nosaltres

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top