Ets autònom? Així pots accedir a l’atur el 2023

Si ets autònom i t’has quedat sense feina, has de complir una sèrie de requisits per a poder accedir a la prestació per desocupació el 2023. 

És imprescindible que tinguis cotitzats almenys 12 mesos per la contingència de cessament d’activitat, que tinguis al corrent el pagament de les quotes a la Seguretat Social i en cas que es tracti d’un cessament d’activitat definitiu no pots haver superat l’edat de jubilació que, al 2022 és de 66 anys i 2 mesos (66 anys i 4 mesos al 2023) o bé de 65 anys si s’han cotitzat almenys 37 anys i 9 mesos. 

Per tal de poder accedir a la prestació, has de tenir motius econòmics, tècnics, productius o organitzatius; hauries d’acreditar el 10% de pèrdues. També per causes de força major, per pèrdua de llicència administrativa o per qüestions de divorci o violència de gènere. 

També pots accedir a l’atur degut a un ERTE, considerant-se com la reducció del 60% de la jornada dels treballadors per compte aliè que els professionals tinguin contractats. O bé si en els dos trimestres fiscals previs el nivell d’ingressos o de vendes s’ha reduït en un 75% respecte als que es van registrar en els mateixos períodes de l’exercici.

D’altra banda, podràs accedir a la prestació si incorres en deutes amb els teus creditors, sempre que no superin el 150% dels ingressos ordinaris de les vendes dels dos trimestres fiscals previs a la sol·licitud. 

Com a requisit indispensable per a sol·licitar la prestació per cessament d’activitat, has d’adjuntar tota la documentació acreditativa de la teva situació i estar al corrent de les teves quotes de la Seguretat Social. 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top