ERTOs: quines opcions té la meva empresa a partir d'abril de 2022?

El Reial decret llei 2/2022, de 22 de febrer, recull l'etapa final dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació -ERTO- per COVID-19, situant la seva data final al 31 de març de 2022.


Quins ERTOs es prorroguen automàticament fins a 31/03/2022?

Els següents ERTOs que estiguessin vigents a 24 de febrer de 2022:

  • De Força Major per COVID-19.
  • Per Impediment de l'activitat.
  • Per Limitacions de l'activitat.
  • Per causes Econòmiques, Tècniques, Organitzatives i de Producció -ETOP- per COVID-19.


Què ha de fer la meva empresa per a continuar amb el seu ERTO fins a 31/03/2022?

No és necessari realitzar una sol·licitud de pròrroga, atès que el Reial decret llei 2/2022 regula una pròrroga automàtica que permet a les empreses que tenien un ERTO per COVID-19 actiu seguir en les mateixes condicions fins a 31 de març de 2022.

Així, serà necessari continuar amb els tràmits habituals:

  • Comunicant a la Tresoreria General de la Seguretat Social -TGSS- tots els mesos la preceptiva declaració responsable i variacions en afiliació dels treballadors inclosos en ERTO.
  • Comunicant al Servei Públic d'Ocupació Estatal -SEPE- els períodes d'activitat corresponents.
  • Realitzar les formacions dels treballadors en ERTO que ens permetin aplicar uns percentatges incrementats d'exoneració a les quotes de la TGSS.


Hi ha una reducció en les exoneracions a la cotització a la TGSS?

SÍ, durant el mes de març es redueixen els percentatges que venien aplicant-se:

 

 

Novembre 2021 a febrer 2022

Març 2022

Exoneracions Seguretat Social

Empreses amb menys de 10 treballadors

Empreses amb 10 o més treballadors

Empreses amb menys de 10 treballadors

Empreses amb 10 o més treballadors

Amb accions formatives

80%

80%

60%

60%

Sense accions formatives

50%

40%

30%

20%

ERTOs per impediment

100%

90%

Computa el nombre de treballadors en alta a 29 de febrer de 2020.

 

Quines opcions té la meva empresa a partir d'abril de 2022?

A partir d'1 d'abril de 2022 aquelles empreses que encara (vinguin d'un ERTO per COVID-19 o no) es trobin en dificultats i entenguin que aquestes es poden resoldre amb la reducció de jornada o suspensió de contracte dels seus treballadors, tindran les següents possibilitats:

ERTOs: és l'empresa qui decideix si vol o no sol·licitar-ho, si existeixen raons per a això en funció del que s'estableix en l'article 47 ET i una vegada sol·licitat, serà l'Autoritat Laboral la que determini la seva autorització o no (en el cas dels de Força Major Temporal).


Mecanisme RED: és una nova eina (també és un ERTO) que necessita d'una activació prèvia per part del Consell de Ministres i només quan resulti activat pel Govern, les empreses que així ho desitgin i compleixin els requisits establerts en l'article 47.bis ET podran sol·licitar la seva inclusió en aquest.


Modalitat cíclica (conjuntura macroeconòmica general), "a priori" no serà habilitada conseqüència de la COVID a partir d'abril, però la modalitat sectorial, probablement és la resposta a la petició del sector de les agències de viatges i altres sectors que intentaran sumar-se durant març de 2022 per a connectar la fi dels ERTOs COVID amb aquest nou mecanisme a partir d'abril de 2022.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top