Els teus empleats teletreballen? Si és així, recorda que has de formalitzar un acord

Si la teva empresa està realitzant teletreball, recorda que el Reial decret llei 28/2020, de 22 de Setembre estableix l'obligació de realitzar un acord per al treball a distància entre empresa i treballador, que tenia previst un termini per al seu compliment i que preveu sancions en cas de no complir-se.

Què has de tenir en compte?
L'acord per al treball a distància entre empresa i treballador ha de realitzar-se per escrit, bé en el moment de la signatura del contracte de treball inicial, o bé pot realitzar-se en un moment posterior. Això sí, ha de formalitzar-se sempre abans que s'iniciï el treball a distància.

I el més important és que la Disposició transitòria primera del Reial decret llei 28/2020, de 22 de Setembre, que es refereix a les situacions de treball a distància existents abans de l'entrada en vigor d'aquesta norma (13-10-2020), és a dir a aquelles empreses que ja tinguessin a empleats teletreballant, estableix com han de regular-se aquests casos.

I com ho has de fer en aquest cas?
Si tens empleats teletreballant, però no has establert un acord amb ells per al treball a distància, l'havies d'haver formalitzat en el termini de tres mesos des de l'entrada en vigor del RD indicat que va ser el 13/10/2020.

I si ja tenies acords de treball a distància de caràcter individual amb alguns empleats abans del 13/10/2020, també disposaves del termini de tres mesos per a realitzar les adaptacions d'aquests acords a la nova norma.

Si encara no ho has fet, t'aconsellem fer-ho, perquè que sinó et poden sancionar amb un mínim de 626 € i un màxim de 6.250. Si necessites ajuda per a elaborar aquest acord contacta amb nosaltres.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top