Els propietaris hauran de comunicar amb 4 mesos d’antelació que no renoven el lloguer amb els inquilins

Els propietaris d’un habitatge en lloguer hauran de comunicar a l’inquilí amb quatre mesos d’antelació, i no amb 30 dies, la no renovació del contracte a la seva finalització després de 5 o 7 anys de lloguer.


Aquesta mesura està en vigor per a tots els contractes de lloguer firmats a partir del 6 de març de 2019. Si el propietari no fa la comunicació en aquest període, corre el risc de que l’arrendament el pugui prorrogar l’inquilí fins a 3 anys, segons recull el Reial Decret Llei 7/2019 de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer.

En concret, si arribada la data de venciment del contracte, o de les seves pròrrogues, i transcorreguts com a mínim 5 anys de durada o 7 si l'arrendador és una persona jurídica, cap de les parts ha notificat a l'altra (almenys amb quatre mesos d'antelació en el cas de l'arrendador i de dos en el cas de l'arrendatari) la seva voluntat de no renovar-lo, el contracte es prorrogarà obligatòriament fins a un màxim de tres anys més.

Tot això tret que l'arrendatari manifesti a l'arrendador, amb un mes d'antelació a la data de terminació de qualsevol de les anualitats, la seva voluntat de no renovar el contracte.

Quan és l'inquilí el que no comunica a l'arrendador amb dos mesos d'antelació que a la finalització definitiva del contracte no vol tornar a prorrogar-lo corre el risc que el contracte es prorrogui per una altra anualitat completa que hauria de complir o assumir la penalització prevista.

Així, gairebé tots els terminis de comunicació de preavisos regulats per l'actual Llei d'Arrendaments Urbans marquen 30 dies o un mes, excepte aquesta mesura, que penalitza a l'arrendador amb un període més llarg.

Conèixer els terminis de preavís de la finalització dels arrendaments d'habitatges actualment pot generar una certa confusió ja que conviuen fins a set legislacions o canvis normatius. Per aquest motiu, si ets propietari i tens dubtes sobre com t'afecta aquesta normativa o busques una segona opinió, des de TAX Economistes i Advocats t'oferim assessorament professional i personalitzat.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top