Els crèdits ICO COVID-19: possibilitat d'anul·lar els avals personals reclamats pel 100% de l'import

Amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, des del govern central es va publicitar la concessió préstecs en els quals l'Estat assumiria un aval del 80% del seu import.

La instrumentalització de la línia d'avals es va dur a terme a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), i les entitats financeres es van afanyar a oferir a tots els seus clients aquestes línies de crèdits, traslladant-los la idea que els mateixos eren avalats per l'Estat en un 80% del seu import, de manera que, si en algun moment no podrien ser retornats, el client només respondria del 20% restant.

Suposadament per a cobrir només aquest 20%, les entitats financeres van sol·licitar avals personals als socis i administradors, els qui, confiant en l'àmplia publicitat institucional i en la pròpia desplegada per les citades entitats financeres, van atorgar els citats avals en la creença que només haurien de respondre del 20% de l'import, ja que l'Estat cobriria el 80% restant.

Però, avui dia, molts dels quals no han pogut fer front a l'amortització dels crèdits, es troba amb la sorpresa de que el banc reclama als avaladors el 100% de l'import d'aquests, ja que en realitat van signar un aval que cobria el 100% i no sols el 20%.

Sembla evident que els empresaris, que van accedir als crèdits ICO COVID-19 en un intent de salvar les seves empreses davant un escenari econòmic imprevisible, van ser víctimes d'una desinformació precontractual per part de les entitats financeres, els qui, secundant-se en la pròpia publicitat institucional de l'Estat, no van advertir de les reals conseqüències de prestar un aval personal que en realitat cobria la totalitat del deute.

Ja s'estan dictant les primeres sentències en les quals, basant-se en aquest error en el consentiment en prestar l'aval, l'anul·len per falta d'informació veraç al client, deixant-lo reduït només al 20% de l'import total.

No has pogut o preveus no poder fer front a la devolució del crèdit ICO COVID-19 i el banc t'està reclamant com a avalador el 100% de l'import?

Des de TAX LEGAL, els nostres advocats especialitzats en dret bancari, estudiaran el teu cas i t'aconsellaran la millor estratègia per a oposar-se a la reclamació i aconseguir la nul·litat de l'aval. Contacta'ns.

 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top