Els autònoms hauran de tornar la bonificació de paternitat

La Seguretat Social reclamarà la devolució de les bonificacions per paternitat a milers de treballadors autònoms. Emprarà com a argument l'Estatut del Treballador Autònom, la reforma del qual va entrar en vigor l'1 de gener, on s'establien les condicions per a beneficiar-se d'una bonificació del 100% a les quotes aportades al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) quan un treballador per compte propi és pare o mare.

Es recolza en el seu dret de revisar aquestes qüestions amb un caràcter retroactiu màxim de quatre anys, és a dir, fins al 2019.

Quins autònoms poden veure's afectats?

La Seguretat Social sol·licitarà a milers de treballadors autònoms la devolució de la bonificació de les seves quotes al RETA per paternitat o maternitat obtinguda fins al 31 de desembre de 2022.

Quins imports pot reclamar la Seguretat Social?

Les quantitats correspondrien a les quotes que no van pagar els autònoms durant les 16 setmanes de descans per paternitat. És a dir, quatre mesos complets de les seves cotitzacions. Recordem que la quota mínima al RETA el 2021 i 2022 s'acostava als 300 euros, per la qual cosa sumaria un import aproximat de 1.200 euros.

Aquesta quantitat podria incrementar-se fins a superar els 5.000 euros si l'autònom es va acollir a la bonificació mentre cotitzava per la base màxima.

A més, la Tresoreria podria afegir un recàrrec a aquests imports.

Necessites assessorament laboral, fiscal o legal?

A TAX t'ajudem. Comptem amb una àmplia xarxa d'assessories repartides per Espanya per a oferir-te un tracte professional i pròxim. Contacta'ns.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top