Editorial. Prosperar al món de l’assessoria

Sovint els professionals que ens dediquem al món de l’assessorament ens preguntem quin és el fet diferencial que ens permet prosperar al nostre sector. I és que “prosperar” o “esdevenir pròsper” és un terme que s’utilitza per definir un conjunt de coses que moltes vegades no sabem explicar.

Des del meu punt de vista, aquest terme, es podria definir com un creixement satisfactori, òptim i que sempre va lligat a l’optimisme i la felicitat. Tenir èxit, en definitiva.

Tota persona o organització que presta serveis professionals, bé siguin d’assessorament o de qualsevol altre sector, necessita integrar al seu ADN la paraula prosperitat ja que serà el fet diferencial que permetrà imposar la seva manera de fer, les seves idees i iniciatives, i traslladar-les a la persona que rep el servei, el client final.

Amb això no em refereixo a que hi puguin haver diferents punts de vista sobre el que s’entén per tenir èxit. Probablement cadascú ho assimilarà de manera diferent. Però el que sí que és necessari és definir per un mateix a on es vol arribar.

El cas de TAX ECONOMISTES I ADVOCATS és un bon exemple. Des d’un bon inici vam entendre que el camí a seguir per tenir èxit era créixer en el món de l’assessorament empresarial fins a situar-nos al capdavant del panorama nacional en assessorament de PYMES i, per altra banda, mantenir una rendibilitat sostinguda en el temps per tal que aquest creixement no s’estanqui. I aquesta és la nostra manera de prosperar, el camí a seguir.

Per acabar, m’agradaria posar èmfasi en la manera com s’arriba a l’objectiu final, a l’èxit. I no és altra que fent la feina ben feta. Sigui el sector professional que sigui. Sempre posem en relleu el coneixement i l’experiència i és obvi que aquestes dues virtuts són importantíssimes per donar un bon servei, però cal no deixar de banda altres habilitats i actituds que seran tan o més importants que les primeres i que no requereixen ni inversió ni temps: amabilitat, sinceritat, predisposició a ajudar i la vocació de servei que tots els assessors hem de tenir.

En definitiva, si prestem un servei que compleixi les expectatives del client, posi en valor la nostra feina i, sobretot, resolgui les necessitats de l’empresari i solucioni tots aquells problemes que li puguin anar sorgint, no tinc cap dubte que serem més a prop d’aconseguir l’objectiu i prosperar.

Quan soluciones un problema fidelitzes un client.


BALDIRI GIRONELLA 
bgironella@tax.es 
Director General TAX Economistes i Advocats

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top