Convocatòria Forma i insereix 2022 (Catalunya)

Avui dimecres 6 de juliol, el DOGC ha publicat la convocatòria dels ajuts del programa “Forma i Insereix”, impulsat pel SOC, i que ofereix subvencions a empreses per tal de realitzar accions de formació per a l’ocupació, amb la modalitat de compromís de contractació, és a dir, amb el compromís d’inserir en empreses – com a mínim – el 40% de l’alumnat atorgat participant. 

 

Qui pot sol·licitar aquest ajut?
Les empreses, les associacions empresarials, els gremis i d’altres entitats que operin a Catalunya, personalitat jurídica pròpia i amb vincle demostrable amb l’empresa que ha de sol·licitar que compleixin els requisits establerts a la normativa reguladora. 

 

A qui es dirigeixen les accions de formació?
Les accions de formació es dirigeixen a persones treballadores en situació d’atur demandants d’ocupació o bé a persones que estan en situació d’ERTE. 

L’empresa que efectuï la contractació pot proposar la participació de persones treballadores pròpies que s’hagin incorporat en els últims tres mesos a l’empresa, o bé que requereixin formació específica impartida en el marc d’aquest programa per necessitat d’adaptació al lloc de treball. 

 

Quina formació se subvenciona?

  • Formació del Catàleg d’especialitats formatives destinades o no a l’obtenció de certificats de professionalitat. Clica AQUÍ per a veure’ls. 
  • Itineraris mixtes de diferents especialitats formatives. 

 

Quin compromís té l’empresa?
El compromís de les entitats beneficiàries és que contractin com a mínim al 40% de l’alumnat participant en les accions que s’hagin atorgat. 

La contractació s’ha de realitzar en un termini màxim de 6 mesos, a comptar a partir de la finalització de la formació. 

En els sectors on l’estacionalitat sigui un factor important per a la contractació com el comerç, turisme, hostaleria o agrari, es pot contractar en el termini màxim de 9 mesos a comptar a partir de la finalització de la formació. 

 

Quan es poden presentar les sol·licituds?
A partir del dijous 7 de juliol i fins el 31 d’octubre del 2022. 

 

On es pot sol·licitar?
Aquí tens tota la informació: https://serveiocupacio.gencat.cat/es/detall/article/Programa-Forma-i-Insereix-00005


Tens preguntes?
Consulta AQUÍ la guia de preguntes freqüents.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top