Contractes d’obra o servei, quines opcions i alternatives té la meva empresa?

Amb el Reial decret llei 32/2021 desapareix la possibilitat de realitzar contractes per obra o servei determinat. A partir de l'entrada en vigor d'aquest Reial decret, només podran efectuar-se el contracte de treball de durada determinada per circumstàncies de la producció o per substitució de persona treballadora.

L'objectiu d'aquesta reforma és eliminar la temporalitat a les contractacions. Així, serà necessari que s'especifiqui amb exactitud i es reculli en el contracte la causa de la contractació temporal, les circumstàncies concretes que la justifiquen i la durada prevista.

 

A partir de quina data no podran realitzar-se aquest tipus de contractes?

No podran realitzar-se des del 31 de març de 2022 (inclòs). Fins a aquesta data, les empreses poden continuar fent contractes d'obra i servei amb la regulació anterior a la reforma.

Quan aquests contractes (també els contractes eventuals per circumstàncies del mercat, acumulació de tasques o excés de comandes) es realitzin entre el 31 de desembre de 2021 i el 30 de març de 2022, la seva durada no podrà ser superior a sis mesos.

 

Què succeeix amb els contractes d'obra o servei vigents en l'actualitat?

Aquests contractes podran esgotar l'objecte o termini convingut, sempre dins dels límits legals establerts. Així, s'extingiran:

  • Amb la realització de l'obra o servei objecte del contracte
  • Com a màxim fins a 3 anys (des de la seva formalització) o 4 si s'ha ampliat a través del conveni col·lectiu.

 

A partir d'ara, quin tipus de contractes temporals pot realitzar la meva empresa?

Bàsicament tindríem:

-   Fins a 30/03/2022, podria continuar formalitzant-se el contracte d'obra o servei determinat amb una durada màxima de 6 mesos.

-  Contracte de durada determinada amb dues causes:

  • Per causes de la producció. A causa d'increments ocasionals imprevisibles de la producció o oscil·lacions de la demanda, per un temps màxim de sis mesos, ampliables a dotze per conveni col·lectiu sectorial. També podria ser utilitzat en situacions previsibles com ara: cursos de formació, campanyes agrícoles, en rebaixes, campanyes nadalenques, i altres, per un període màxim de 90 dies a l'any no consecutius.
  • Per substitució de la persona treballadora. Per a la substitució d'una persona treballadora amb dret a reserva de lloc del treball o per a completar la jornada reduïda per una altra persona treballadora.

 - Contracte fix-discontinu, Per a treballs estacionals o activitats productives de temporada i per a aquells que no tinguin aquesta naturalesa però que, sent de prestació intermitent, tinguin períodes d'execució concrets.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top