Com t’afecta el pla d’estalvi energètic que entra en vigor la propera setmana?

Avui 2 d’agost el BOE publica el pla d’estalvi energètic per a empreses i llocs públic. Aquí et resumim el més important: 

  • La normativa pels edificis i llocs limitarà la refrigeració per aire condicionat a un màxim de 27 graus, sense poder baixar aquesta temperatura; mentre que les calefaccions no podran elevar la temperatura per sobre dels 19 graus el proper hivern. No hauran de complir aquestes limitacions de temperatura aquells recintes que justifiquin la necessitat de mantenir condicions ambientals especials o disposin d’una normativa específica que així ho estableixi. En aquest cas ha d’existir una separació física entre el recinte amb els locals contigus que estiguin obligats a mantenir les condicions indicades anteriorment. 
  • Tots els aparadors comercials i els edificis públics desocupats, així com la il·luminació de monuments, hauran de ser apagats a les 22:00h
  • Els edificis comercials hauran de comptar també amb sistemes automàtics de tancament de portes per tal de mantenir-les tancades tan a l’hivern com a l’estiu. Per tal que aquests tancaments de portes automàtiques estiguin en vigor, el govern dona una treva fins el 30 de setembre, que serà quan siguin exigibles als edificis públics i comercials. Aquests llocs hauran de comptar amb cartells informatius a l’exterior.   
  • I en referència a la necessària revisió de calderes i instal·lacions tèrmiques, totes les que no han estat controlades abans del gener del 2021 hauran de passar revisió abans de l’1 de desembre d’aquest any. 

 

Qui ha d’aplicar aquestes mesures?

  • Els establiments destinats a usos administratius, comercials, culturals com cines o teatres, d’oci i estacions de transport de viatgers com aeroports i estacions de tren. Tots aquests establiments han d’incorporar panells informatius amb l’aplicació de les mesures. 

 

Fins quan són vigents aquestes mesures?
Són d’aplicació una setmana després de la seva publicació al BOE, és a dir, a partir del dimarts 9 d’agost i fins l’1 de novembre del 2023

 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top