Com realitzar la simulació de la Renda 2021 i aplicar les desgravacions?

Falta només un mes per a finalitzar l'any. Tant per a treballadors com per a autònoms és interessant realitzar una simulació de RENDA 2021 i saber com resultarà la declaració del pròxim any. D'aquesta manera, podrem introduir alguna mesura correctiva perquè ens resulti el més favorable possible.

Per exemple, les desgravacions dels plans de pensions. Al 2021 canviaran el límit que tenim dret a deduir-nos. Si ja realitzem aportacions a aquests plans, potser ens interessa ingressar més aquest any fins a arribar al topall màxim.

 

Què és el simulador RENDA 2021?
L'Agència Tributària posa a la disposició dels contribuents un simulador web de RENDA. No és necessari descarregar cap programa ni realitzar cap instal·lació. Tampoc es guarda informació al web, encara que una vegada finalitzat si permet descarregar un arxiu amb la informació de la simulació realitzada.

Cal tenir en compte que el simulador pot variar, però ens dóna una idea molt fiable de com ens sortirà aquesta declaració.

Si realitzes la teva declaració de manera personal et resultarà molt familiar ja que consisteix a anar completant totes les dades personals, econòmics o les deduccions a les quals tinguem dret. Cal anar completant totes les dades perquè el resum de declaracions ens vagi oferint els resultats.

És interessant si hem tingut ingressos de diversos pagadors, per exemple, del SEPE i de la nostra empresa en cas d'haver estat en ERTO. Els càlculs econòmics d'ingressos hauran de ser estimats en el que queda d'any, però seran bastant aproximats.

 

Simulació RENDA 2021 per a autònoms
En el cas dels autònoms la situació és més complexa atès que hi ha més variables. És aconsellable realitzar un avanç del tancament fiscal de 2021 per a tenir una estimació més fiable. A més, hem de tenir els coneixements necessaris. Per aquest motiu, l'ideal és que els autònoms acudeixin a un assessor fiscal per a realitzar la simulació.

Una altra qüestió a tenir en compte és si hem rebut ajudes o subvencions COVID, tenim crèdits ICO, hem sol·licitat alguna moratòria en impostos, etc. Qüestions que poden generar diversos dubtes.

És important no deixar aquesta qüestió per a l'últim moment. L'ideal és fer la simulació amb temps per a poder prendre les mesures apropiades.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top