Com han d’actuar les empreses davant les temperatures adverses?

La nova norma legal recollida al Reial Decret-llei par a pal·liar els efectes de la sequera inclou un apartat per a protegir els treballadors que realitzen la seva activitat a l’aire lliure o estan exposats d’alguna manera a la meteorologia adversa, especialment a les altes temperatures.

 

Què hauran de fer les empreses?

Les empreses hauran d’avaluar el risc real de cada un dels seus treballadors davant les onades de calor i temperatures elevades o adverses de qualsevol tipus i, en funció d’aquesta avaluació, hauran de prendre les mesures de protecció necessàries. Aquestes aniran, segons la norma, des de l’adequació o reducció de la jornada a les hores més afectades per les temperatures més perjudicials fins a arribar a parar l’activitat si l’esmentada avaluació de riscos per part dels professionals ho estimés necessari.

 

Què caldrà tenir en compte a l’avaluació?

  • Les característiques de la tasca.
  • Les característiques individuals de les persones treballadores.

 

Als plans de prevenció de riscos de les empreses s’hi hauran de mesurar els riscos de cada treballador en funció de les seves característiques davant els fenòmens meteorològics adversos.

 

Quan serà obligatòria l’aplicació d’aquestes mesures?

Quan les agències de meteorologia emetin avís de fenòmens de nivell taronja o vermell.

 

A més de les altes temperatures, aquestes noves mesures hauran de tenir en compte també les alertes que s’emetin per altres fenòmens meteorològics adversos com temperatures extremadament baixes, pluges, nevades, forts vents, les tempestes, els fenòmens costaners, la pols en suspensió, les allaus, les boires, els desglaços, les onades de calor, les onades de fred i les tempestes tropicals.

 

El Consell de Ministres també ha acordat avançar 15 dies, des de l’1 de juny al 15 de maig, el Pla Nacional d’Actuacions Preventives dels Efectes de les Temperatures sobre la Salut per aquest any 2023.

 

Tens dubtes sobre com afecta això a la tema empresa? Contacta amb nosaltres

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top