Canvis en el model 720: Si no vas declarar els teus béns a l’estranger fa uns anys, ara és el moment

La recent esperada Sentència del TJUE sobre el controvertit model 720 (declaració informativa sobre béns i drets situats a l’estranger) ha vingut a derogar de ple i amb eficàcia “ex tunc”, és a dir, des del primer moment, el règim sancionador específic pels incompliments associats a aquesta declaració informativa.

Recorda que les conseqüències previstes per una manca de presentació, presentació extemporània, incompleta, inexacta o falsa eren:

  • Sanció fixe per cada dada o conjunt de dades no declarades o declarades incorrectament a partir de 1.500 i sense límit màxim.
  • Imputació a la declaració Renda com a guany patrimonial no justificat de l’últim exercici no prescrit dels béns o drets l’origen del qual no es pogués provar anterior a l’obtenció de la seva condició de resident.
  • Sanció del 150% de la quota resultat de la regularització efectuada en Renda comentada.

Contribuents que haguessin declarat incorrectament o no haguessin declarat els seus béns o drets a l’estranger:
Entenent (ja que sobre això no es pronuncia la decisió de la STJUE) que es manté vigent l’obligació de presentar el model 720 i no existeix encara en aquest moment cap règim sancionador aplicable a l’incompliment d’aquesta obligació, la nostra recomanació és que es valori la presentació de les declaracions anteriors a 2021 i, si és el cas, les declaracions de Renda (o Societats) i Patrimoni que es poguessin veure afectades.

Si has estat sancionat i aquesta sanció encara no ha adquirit fermesa, aporta la Sentència.
En aquest cas, l’òrgan que estigui enjudiciant la procedència de la sanció haurà de tenir-la en compte per acabar anul·lant-la i efectuar la seva devolució, si és el cas.

I si la declaració que vas presentar del model 720 et va portar a regularitzar la Renda de l’últim exercici no prescrit declarant com a guany patrimonial no justificat a la base imposable general els béns o drets informats, revisa la possibilitat de sol·licitar la devolució d’ingressos indeguts per les quantitats pagades.

Si, en canvi, la sanció ha guanyat fermesa o les declaracions de Renda (o Societats) presentades com a conseqüència de la regularització prevista al règim sancionador ja han prescrit, plateja’t la possibilitat d’instar la responsabilitat patrimonial de l’Estat.

La resposta del Govern espanyol a la Sentència ha estat l’anunci d’un nou règim sancionador i de prescripció que en breus substitueixi al que acaba de deixar sense efecte el TJUE (assumpte C-788/19), mentre això no passi, és el moment de valorar quines accions emprendre en funció de la teva situació particular.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top